0

Κλιμάκιο επιστημόνων του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής επισκέφθηκε τον καθηλωμένο στο κρεβάτι του λόγω παχυσαρκίας Σερήφ Σαχίν από τον οικισμό Ηφαιστος Κομοτηνής την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, λίγο πριν εκπνεύσει η προηγούμενη χρονιά.

Η επίσκεψη είχε ως σκοπό τον προεγχειρητικό έλεγχο και την προετοιμασία του ασθενούς ώστε ο ίδιος, έπειτα από δικό του αίτημα, να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας προς αποκατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα ο Σερήφ Σαχίν εδώ και καιρό βρίσκεται καθηλωμένος σε κρεβάτι καθώς λόγω του μεγάλου βάρους του (περίπου 400 κιλά) δεν μπορεί να μετακινηθεί ενώ δύσκολη είναι και η κατάσταση της υγείας του καθώς λόγω της παχυσαρκίας αντιμετωπίζει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα.

Ο ίδιος ενημερώθηκε από τους ιατρούς τόσο για την κατάσταση της υγείας του όσο και για τις πιθανότητες αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα και έπειτα από κινητοποίηση παραγόντων του Υπουργείου Υγείας από όλη την Ελλάδα, εντοπίστηκε νοσοκομείο της Πελοποννήσου με ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για τέτοιες περιπτώσεις και που, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι ο μοναδικός σε δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα υπήρξε και ειδική μέριμνα για την διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο αυτό καθώς και για την κάλυψη των απαιτούμενων εξόδων.

Δυστυχώς όμως η απάντηση του ασθενούς και των συγγενών του στην πρόταση του ιατρικού κλιμακίου ήταν αρνητική και έτσι ο ίδιος παραμένει σε κατάσταση ακινησίας και συνδεδεμένος με υποστηρικτικά μηχανήματα στο σπίτι του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με δεύτερο ασθενή με παχυσαρκία ο οποίος επίσης βρίσκεται στον Ηφαιστο οι οικείοι του οποίου, καθώς ο ίδιος δεν είναι σε θέση, αποφάσισαν να αρνηθούν την πρόταση των ιατρών για μεταφορά στο ίδιο νοσοκομείο για θεραπεία.

Παλαιότερα ο Σερήφ Σαχίν είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με πρωτοβουλία τουρκικών διπλωματικών αρχών όμως και εκεί υπήρξε δική του άρνηση να παραμείνει και αποχώρησε οικειοθελώς.

Οι δύο ασθενείς, σύμφωνα και με δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργου Φιλιππίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ακόμη και μετά την άρνησή τους για θεραπεία, παρακολουθούνται συνεχώς και θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται τόσο από κλιμάκια ιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όσο και από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες όπως η “Βοήθεια στο Σπίτι”.

http://rodopinews.gr/49260


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top