0

Αμέτρητα ερωτηματικά προκύπτουν από τη δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη. Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πίσω από την “ξαφνική αυτή αγάπη προς την περιοχή” όπως λένε, κρύβονται οι εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του LNG και η πιθανότητα να “ξυπνήσουν” αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Άλλοι εκτιμούν ότι η επίσκεψη έχει να κάνει με την φημολογούμενη “παραχώρηση” δηλαδή το ξεπούλημα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε “επενδυτές”, ενώ δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις ότι σύντομα θα φανούν στον ορίζοντα εξελίξεις σχετικά με το θέμα των χρυσωρυχείων στην περιοχή και η κυβέρνηση θέλει να πάρει όσο αυτό είναι δυνατόν την κοινή γνώμη της περιοχής με το μέρος της… Φυσικά για καμία από τις παραπάνω εκτιμήσεις που πηγάζουν από τοπικούς αυτοδιοικητικούς και πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορεί ως τώρα να αποδειχθεί… ο χρόνος όμως θα δείξει.

Μετά την πρώτη επίσκεψη του μνημονιακού πρωθυπουργού στην περιοχή πάντως, υπήρξαν τέσσερις εξελίξεις για την περιοχή του Έβρου. Ο Νομός εντάχθηκε στην Α ζώνη για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, τα διόδια της Μέστης φαίνεται να πάγωσαν τουλάχιστον προσωρινά σύμφωνα με δήλωση της Νατάσας Γκαρά ενώ παράλληλα… ξύπνησε ο μνημονιακός εφιάλτης του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας για ψίχουλα…με προώθηση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης προς “σφαγή” (αν και όπως φαίνεται προς το παρόν δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον) καθώς και του λιμανιού…



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top