0

Εντυπωσιασμένοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης τις ημέρες των πρόσφατων χιονοπτώσεων καθώς κάποιος καλλιτέχνης, αποφάσισε να προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα σε όλους.

Σε ένα παγκάκι λοιπόν μπροστά στον φάρο - σύμβολο της πόλης δημιούργησε ένα γλυπτό από χιόνι σε σχήμα γοργόνας το οποίο φωτογράφησαν πολλοί όπως και φωτογραφήθηκαν μπροστά του ακόμη περισσότεροι. Δεν χρειάστηκε πολύ ώστε αυτές οι φωτογραφίες να γίνουν διάσημες στο διαδίκτυο και όλοι άρχισαν να απορούν για την ταυτότητα του ανώνυμου καλλιτέχνη.

Τελικά ο άγνωστος καλλιτέχνης δεν άργησε να βρεθεί. Τον ανακάλυψε ο Παύλος Μιχαηλίδης αναζητώντας τον πέριξ του χώρου και πρόκειται για τον κουρδικής καταγωγής Χέμεν Μουχάμαντ ο οποίος μάλιστα είναι δημότης Αλεξανδρούπολης!


Ο γνωστός αρχιτέκτονας της πόλης αλλά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α." Παύλος Μιχαηλίδης μάλιστα πρότεινε δημοσίως στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να εκμεταλλευτεί τα ντόπια ταλέντα αφενός για να δημιουργηθεί ένα ανάλογο γλυπτό στον χώρο του λιμανιού της πόλης στο παράδειγμα πολλών λιμανιών του εξωτερικού και αφετέρου να διοργανωθεί το καλοκαίρι ένα φεστιβάλ γλυπτών στην άμμο ώστε και στις δύο περιπτώσεις να επωφεληθεί η περιοχή τόσο από την αισθητική της αναβάθμιση, όσο και από την αύξηση της τουριστικής προβολής και κίνησης.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top