0

Ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας Αντόνιο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του απομακρύνθηκαν σήμερα από τα καθήκοντα τους μετά το ξέσπασμα ενός σκανδάλου σε σχέση με έναν κατηγορούμενο σε υπόθεση για παράνομη διακίνηση μεταναστών, ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.

Ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μιας μεταφορικής στο Χάσκοβο, στη νότια Βουλγαρία, που αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κέρδισε παραδόξως την περασμένη εβδομάδα διαγωνισμό της μεθοριακής αστυνομίας για την μεταφορά παράνομων μεταναστών που κρατούνται από τις αρχές σε καταυλισμούς.

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια υπόθεση, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απευθυνόμενος σε αξιωματούχους της μεθοριακής αστυνομίας.

Ο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του Γιότκο Αντρέεφ, ο οποίος ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους, ανακοίνωσε στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διάδοχοί τους θα διοριστούν πριν από το τέλος της ημέρας, διευκρίνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχία την Παρασκευή για το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να κατακλυστεί από μετανάστες στην περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας που συνήφθη τον Μάρτιο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ανταποκρινόμενη σε ένα αίτημα της Βουλγαρίας, η Frontex θα αποστείλει τις προσεχείς εβδομάδες στην χώρα περισσότερους από διακόσιους άνδρες και εξοπλισμό σε υποστήριξη της μεθοριακής αστυνομίας της, είχε δηλώσει παράλληλα την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα 24 Tchassa.

http://www.usay.gr/article/134460/apomakrynthike_epikefalis_tis_boylgarikis_methoriakis_astynomias.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top