0

Ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο σχετικά με τα δρομολόγια από και προς Καβάλα που το Καλοκαίρι ετοιμάζεται να αρχίσει η εταιρία Sea Jets. Αυτά θα είναι καθημερινά, θα συνδέουν μάλιστα την Καβάλα και την Μυτιλήνη με την Ραφήνα. Πρόκειται για μια σημαντική και προς το καλύτερο αλλαγή και εξέλιξη, ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας (και όχι μόνο) που δεν έχει προηγούμενο. Με λίγα λόγια κάθε πρωί το καταμαράν θα ξεκινά από την Καβάλα και στις 4 το απόγευμα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας!

Πρώτα πρώτα η άδεια που έλαβε η εταιρία αφορά καθημερινά δρομολόγια για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτέμβρη. Θα τα εκτελεί το πλοίο της εταιρίας Sea Speed Jet. Ειδικότερα το πλοίο θα αναχωρεί κάθε πρωί στις 7 από το λιμάνι της Καβάλας. Περίπου στις 11 θα βρίσκεται στην Μυτιλήνη και στις 4 το απόγευμα στην Ραφήνα. Δύο ώρες αργότερα δηλαδή στις 6 κάθε απόγευμα θα αναχωρεί από την Ραφήνα, θα κάνει στάση στην Μυτιλήνη και στη 01.30 το βράδυ θα επανέρχεται στο λιμάνι της πόλης μας. Έτσι ώστε στις 7 το πρωί να ξεκινά το επόμενο του δρομολόγιο.

Το καταμαράν θα έχει φυσικά ακριβότερο εισιτήριο από τα άλλα πλοία, θα διανύει τις αποστάσεις σε σύντομο χρόνο κι ουσιαστικά θα συνδέει κάθε μέρα την Καβάλα με την Αθήνα. Θα επιδιώξει να επωφεληθεί της τουριστικής κίνησης όπως επίσης και της κίνησης των προσφύγων. Όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες άλλωστε προβλέπουν πολλούς πρόσφυγες στα νησιά του Β. Αιγαίου όταν περάσει ο Χειμώνας, πολύ περισσότερο το προσεχές Καλοκαίρι.

Η πρακτόρευση του Sea Speed Jet θα γίνεται από την τοπική εταιρία Καβάλα Τουρς, την εταιρία που το εξυπηρέτησε το περασμένο Φθινόπωρο. Ήδη η εταιρία νοίκιασε γραφείο στην αίθουσα επιβατών. Όλα αυτά έχουν επίσημα γνωστοποιηθεί στο Λιμεναρχείο και στον ΟΛΚ. Πρόκειται για έγγραφα που αναφέρουν όλες τις προαναφερθείσες λεπτομέρειες, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

*Το πλοίο Sea Speed Jet που θα εκτελεί τα δρομολόγια είναι καταμαράν που κατασκευάστηκε στην Αυστραλία το 1990 με 74 μέτρα μήκος. Μπορεί και μεταφέρει έως 700 επιβάτες κι ως 50 αυτοκίνητα.

*Από την 1η Μαρτίου την πρακτόρευση στην Καβάλα (γραμμή Καβάλα- Πρίνος) του φέρι μποτ Φιλιάγκος αναλαμβάνει η εταιρία Ferry Traveler, που ήδη λειτουργεί στο κεντρικό λιμάνι.

http://www.proininews.gr/02/20/κάθε-μέρα-καβάλα-μυτιλήνη-ραφήνα/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top