0

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δασεργάτες της χώρας, καθώς τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο παραμένουν άλυτα, ενώ η ίδρυση των δασικών συνεταιρισμών, με νόμο της κυβέρνησης Σημίτη από το 2000, με τη συμμετοχή μικρού αριθμού μελών, δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες για την επιβίωσή τους.

Η σύσταση δασικών συνεταιρισμών έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό πολλών εικονικών εργολαβικών δασικών συνεταιρισμών, οι οποίοι διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην κατανομή των συστάδων από το οικείο δασαρχείο για υλοτόμηση.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος ενός εκ των μεγαλύτερων δασεργατικών σωματείων Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας, Αλ. Τσουρελάκης, οι συνεταιρισμοί αυτοί ουσιαστικά παίρνουν τις δουλειές από τους ελεύθερους δασεργάτες και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας.

Ο κ. Τσουρελάκης αναφέρεται ακόμη και στον αθέμιτο ανταγωνισμό με την παράνομη ξυλεία από τη Βουλγαρία. Όπως τονίζει, η αγορά έχει γεμίσει με ξυλεία από τη γειτονική χώρα χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά και αυτό γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Οι επιτήδειοι έχουν βρει διάφορα περάσματα στα σύνορα και φέρνουν χιλιάδες τόνους παράνομης ξυλείας, με αποτέλεσμα να χτυπιέται η ντόπια παραγωγή» και επισημαίνει πως, παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις, η κατάσταση παραμένει ίδια.

http://www.ypaithros.gr/βόρεια-ελλάδα-σβήνει-δασεργάτης/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top