0

Στο κατάστημά τους μοσχομυρίζει ταχίνι και χαλβά. Ο Παναγιώτης Φωτιάδης, υπεύθυνος της Βιοτεχνίας «Τζελεπίδου Νίκη και ΣΙΑ»¨ παράγει με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του ταχίνι, χαλβά, λουκούμια και παραδοσιακά προϊόντα.

Η ιστορία αυτής της γευστικής ενασχόλησης ξεκινά το 1924, τότε πρόσφυγες από το Καβακλή της Βουλγαρίας δημιούργησαν την πρώτη βιοτεχνία στην Κομοτηνή. Τρεις γενιές τώρα αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται παράγοντας προϊόντα γνωστά στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρώτη ύλη προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, όπως είναι το σουσάμι, το πιο ποιοτικό σουσάμι σε όλο τον κόσμο» δηλώνει με καμάρι ο κ. Φωτιάδης. Όπως αποκαλύπτει προμηθεύονται σουσάμι που καλλιεργείται στις Σέρρες και στη Θεσσαλία. «Έχουν αρχίσει τώρα, λόγω των πλημμυρών που σημειώθηκαν πέρσι και δεν μπόρεσαν να καλλιεργήσουν σιτηρά, να καλλιεργούν σουσάμια. Εμείς αγοράζουμε την παραγωγή τους μισό ευρώ παραπάνω για να τους προτρέψουμε να ασχοληθούν με την παραγωγή του σουσαμιού». Ετησίως στην Βιοτεχνία τους καταναλώνουν 50 τόνους σουσάμι, πρώτη ύλη για τα γευστικά τους προϊόντα. Αγοραστές των προϊόντων που παράγουν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Δυτική Μακεδονία. Το Ταχίνι και ο χαλβάς είναι τα προϊόντα με τους περισσότερους «φίλους».

«Το ταχίνι είναι μόδα! Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη διατροφή» δηλώνει ο κ. Φωτιάδης και σπεύδει να σημειώσει για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Πιέσεις θα υπάρχουν πάντα, η απάντηση είναι να δουλεύεις σωστά και να παράγεις επίσης σωστά προϊόντα. Η απάντηση στην κρίση είναι η ολική ποιότητα. Από την παρασκευή, στη διάθεση, και στην πώληση παντού απαιτείται ποιότητα» δηλώνει κατηγορηματικά απολαμβάνοντας την ευτυχία της δημιουργίας.

Φώτο: Ο κ. Φωτιάδης με τους συνεργάτές του

Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

http://www.ert.gr/komotini-to-tachini-echi-gini-moda/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top