0

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για τα αναδρομικά των βουλευτών ζητώντας από τους πρώην βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους. «Δεν μπορούν να κάνουν τις "μωρές παρθένες"», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι, «βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση", όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!»

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή, προσθέτουν, η δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα "κόκκινα δάνεια"», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να "τραβήξουν το αυτί" στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους.

»Καλό θα ήταν αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις του»

Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς -τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό-, υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης

Τέλος, επισημαίνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά, και ότι η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε πριν δύο χρόνια.

Διευκρινίσεις από τη Βουλή

Το γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρινίζει σχετικά ότι «ο θόρυβος ο οποίος δημιουργήθηκε, αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην βουλευτών, για τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σε γραπτή ανακοίνωση του σημειώνει «η Ένωση Συνταξιούχων Βουλευτών είχε αντιστοιχηθεί με αυτές τις αποφάσεις της Βουλής, και δεν είχε προχωρήσει σε προσφυγή για τη διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικών. Οι δε συντάξεις που έχουν δοθεί έχουν μειωθεί σε ποσοστό περισσότερο από 50%».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι «η Βουλή έχει αποφασίσει δύο φορές έως σήμερα τη μείωση των αποδοχών των βουλευτών, ενώ ομόφωνα έχει, από ετών, εγκρίνει να μην παρακολουθεί η βουλευτική αποζημίωση την αύξηση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως ίσχυε κατά το γνωστό ψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση».

«Ο τρόπος και ο χρόνος που το υπουργείο Οικονομικών θα χειριστεί το εν λόγω ζήτημα θα ανακοινωθεί αρμοδίως», καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.efsyn.gr/arthro/antepithesi-apo-tin-kyvernisi-gia-ta-anadromika

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top