0

Το φιλί της Πρωτοχρονιάς είναι ίσως ό,τι πιο συνηθισμένο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, καθώς με το που αλλάξει ο χρόνος, οικογένειες, φίλοι και ζευγάρια σπεύδουν να ευχηθούν, να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πρόκειται πλέον για καθαρή παράδοση. Από πού όμως ξεκίνησε το έθιμο αυτό και γιατί θεωρείται πως το πρώτο φιλί του χρόνου είναι και το πιο σημαντικό;

Σύμφωνα με αρχαίους αγγλικούς και γερμανικούς μύθους, το πρώτο πρόσωπο που θα φιλήσεις το νέο έτος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ευτυχία σου για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Έτσι, από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι επεδίωκαν να χαρίσουν το «πρωτοχρονιάτικο φιλί» σε κάποιον πραγματικά ξεχωριστό ώστε να αισθάνονται τυχεροί για όλοι την υπόλοιπη χρονιά.


Σύμφωνα με τον μύθο, αν με την αλλαγή του χρόνου φιλήσεις κάποιον με τον οποίο είσαι ερωτευμένος, σας περιμένει μια τυχερή για τη σχέση σας χρονιά, ενώ αντίθετα, αν επιλέξεις να δώσεις το πολυπόθητο φιλί σε κάποιον για τον οποίο δε νοιάζεσαι πραγματικά, το σύμπαν θα σε «εκδικηθεί».

Όσο για το τι είναι αυτό που μπορεί να σου εγγυηθεί μια κακή χρονιά; Το να σε βρει ο νέος χρόνος ολομόναχο, χωρίς κανέναν με τον οποίο να μπορείς να ανταλλάξεις το πρώτο φιλί του έτους.

Μύθοι, προλήψεις ή πραγματικότητα;

Καλού κακού προσέξτε πολύ σε ποιον θα χαρίσετε το πρώτο φιλί του έτους!

http://www.koolnews.gr/photo-of-the-day/795503-arxaioi-mythoi-kai-paradoseis-piso-apo-to-protoxroniatiko-fili/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top