0

Στην Αλεξανδρούπολη θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης για ένα αντίγραφο συμβολαίου ή για ένα πιστοποιητικό, καθώς μετά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σαμοθράκης και την κατάργηση των μεταβατικών εδρών του μονομελούς πλημμελειοδικείου που συνεδρίαζαν με ελάχιστο κόστος τρείς η τέσσερις φορές τον χρόνο και εξυπηρετούσε τους κατοίκους του νησιού, επίκειται και η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου του νησιού.

 «Είναι ένας ακόμη κρίκος ,μια αλυσίδα διοικητικής αποψίλωσης. Η ύπαρξη του υποθηκοφυλακείου δεν δημιουργεί κανένα δημόσιο έξοδο. Μόνο συν δίνει στην τοπική κοινωνία και κανένα μείον για την δημόσια οικονομία,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας, τονίζοντας πως «αυτό το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό σε αυτούς που σχεδιάζουν τέτοιες συγχωνεύσεις η καταργήσεις, είναι το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που δημιουργούν σε ένα τόπο.»

Για το θέμα αυτό αλλά και την οικονομική αδυναμία του δήμου να εγκρίνει προϋπολογισμό για το 2016 ,αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα στην εβδομάδα .

http://www.gatzoli.gr/2015/12/blog-post_967.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top