0

Μέσα σε ένα μήνα φιλοδοξεί το οικονομικό επιτελείο να ολοκληρώσει την συζήτηση και ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΥΠΟΙΚ κ.Λόη Λαμπριανίδη.

Οπως ανέφερε το σχέδιο του νέου νόμου θα δοθεί στη δημοσιότητα αμέσως μετά τις γιορτές, ενώ η ψήφισή του θα επιτευχθεί εντός του Ιανουαρίου.

Στις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η σωστή στόχευση των ρυθμίσεών του αλλά και η αποφυγή αστοχιών, που σε προηγούμενες σχετικές νομοθεσίες οδήγησαν σε προβλήματα και καθυστερήσεις.

Το κράτος κατά τον ίδιο έχει συμβασιοποιημένες οφειλές για 6.300 επενδυτικά σχέδια, που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και δεν έχουν υλοποιηθεί, με πολύ μεγάλα οφειλόμενα ποσά.

«Είναι πάρα πολλά τα σχέδια και το ποσό που είναι να πάρουν είναι πολύ υψηλό, καθώς έγινε μια υπερδέσμευση και εντάχθηκαν επιχειρήσεις, χωρίς να υπάρχουν χρήματα», υπογράμμισε ο κ.Λαμπριανίδης, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό επιχειρηματίες που υλοποιήσουν τα έργα χωρίς να έχουν πληρωθεί να διεκδικήσουν δικαστικά όσα έχει υποσχεθεί το Δημόσιο.

«Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων, όμως στην Ελλάδα, οι προηγούμενοι αναπτυξιακοί νόμοι ενίσχυαν τις επιχειρήσεις μόνο με χρήμα ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι, όπως για παράδειγμα οι φορολογικές απαλλαγές, ή οι εγγυήσεις δανείων», επεσήμανε ο ίδιος.

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000022435/Se-anamoni-6300-ependutika-sxedia---entos-Ianouariou-i-psifisi-tou-neou-anaptuksiakou

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top