0

Δε σταματάνε τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Σαμοθράκη, καθώς στα ελλείματα toy στους τομείς καθαριότητας και τεχνικών υπηρεσιών, προστίθεται και οι τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία του νησιού. Στον αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση εντάχθηκαν και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος της ακριτικής Σαμοθράκης, αφού το σχολείο λειτουργεί από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς με έναν μόνο εκπαιδευτικό, ο οποίος διδάσκει παράλλληλα σε έξι τάξεις. Τα προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα τις ακριτικές και νησιώτικες περιοχές, οι οποίες δέχονται πολύ μεγαλύτερα χτυπήματα απο τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι γονείς ζητάνε άμεσα τη πρόσληψη δεύτερου εκπαιδευτικού όπως ορίζει η νομοθεσία, ενώ κύρηξαν αποχή από σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς του Δημοτικού και του Νηπειαγωγείου Λακκώματος Σαμοθράκης, αποφασίσαμε ομόφωνα να απέχουνε τα παιδιά μας από τα μαθήματα του σχολείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δεύτερου δασκάλου για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.Δυστυχώς μέχρι και σήμερα το σχολείο μας λειτουργεί μόνο με ένα εκπαιδευτικό! Θεωρείτε πως είναι εφικτό να διδαχθούν τα μαθήματα έξι τάξεων επαρκώς και παράλληλα σε ένα εξάωρο από έναν εκπαιδευτικό? Είναι φύσει αδύνατον.
Ζητάμε να τοποθετήσετε άμεσα δεύτερο εκπαιδευτικό. Η Φ. 3/897/97652/Γ1 ΦΕΚ 1507/13-10-2006 απόφαση της Υπ. Παιδείας ορίζει:

Μαθητές: 16 - 30

Δάσκαλοι: 2

Οργανικότητα: Διθέσιο

Η αποχή θα ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα 2/11/2015 μέχρι να έρθει εκπαιδευτικός."

http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/se-apoxh-proxwroyn-goneis-se-sxoleio-sth-samo8rakh/post28166

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top