0

Τι έγραψε στο Facebook ο πρώην δήμαρχος Καβάλας:

Με τον Γιώργο Παυλίδη δεν είχα πολλά πάρε - δώσε. Μονάχα μια τυπική συναδελφική σχέση στο παρελθόν μεταξύ δικηγόρων. Στην πολιτική δεν συναντηθήκαμε ούτε ποτέ αντιδικήσαμε, αν και σε γενικότερο επίπεδο βρεθήκαμε σε φερόμενα ως αντίπαλα στρατόπεδα. Εν τω μεταξύ όμως πέρασε ο καιρός των βαθιών και αγεφύρωτων ιδεολογικών διαφορών.

Ένας περιφερειάρχης παίρνει (ή παραλείπει να πάρει) αποφάσεις που επηρεάζουν καθοριστικά την Καβάλα τώρα και για το μέλλον. Είναι γεγονός πως η Περιφέρεια μετά τον Σεπτέμβρη του 2014 έχασε τον βηματισμό της. Άλλαξαν πρόσωπα στη διοίκηση, νέες νοοτροπίες εμφανίστηκαν. Άσκησα πολλές φορές κριτική, ιδίως όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζουν την Καβάλα και γενικότερα την Ανατολική Μακεδονία και στην απουσία αντιδράσεων εκ μέρους του Δήμου Καβάλας.

Ωστόσο μπροστά μας είναι οι προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, των διασυνοριακών προγραμμάτων, των στρατηγικών επιλογών στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της βιομηχανίας. Και άλλες πολλές διαφαινόμενες δυνατότητες για την περιοχή μας. Θα κοιτάξουμε μπροστά; Ή θα μείνουμε καθηλωμένοι προβάλλοντας στο μέλλον μας ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν;

Τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλας στην Καρβάλη ο Γιώργος Παυλίδης με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν στέκομαι στον χαιρετισμό του, που εξελίχθηκε σε προγραμματική ομιλία για τα πεπραγμένα και όσα μέλλονται να πραγματοποιηθούν. Αλλά στο πάθος που ξεχείλιζε από τα λόγια του όταν με ξεναγούσε προσωπικά στο περίπτερο της Περιφέρειας. Υπερβαίνοντας τις προσωπικές του τραγωδίες δείχνει να έχει κατασταλάξει: τι θέλει από το αξίωμά του, τι επιδιώκει να επιτύχει μέσα από αυτό, πόσο υπερτοπικός και υπερκομματικός επιθυμεί να γίνει.

Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και ιδίως να εμπνεύσει στους συνεργάτες του το πνεύμα αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top