0

Αποφασισμένος να μην υποκύψει σε νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, ειδικά όσον αφορά στον θέμα των «κόκκινων δανείων» εμφανίζεται ο Α. Τσίπρας, μετά και από την στήριξη που πήρε στο ζήτημα αυτό από τον Φ. Ολάντ.

«Δεν παραδίδω τα κλειδιά της χώρας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσω στα “κόκκινα δάνεια”», διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση μέσω της Real News ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο, αν απαιτηθεί, να συγκρουστεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, καθώς θεωρεί ότι εξακολουθεί να λειτουργεί παρασκηνιακά, επιδιώκοντας να μην κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να καθυστερήσει η  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να φανεί και πάλι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και να επαναφέρει το Grexit στο τραπέζι.

Έντονη είναι επίσης η ενόχληση και για τη στάση που κρατά στη διαπραγμάτευση η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία πιέζει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η «λύση» που επιλέχθηκε στην Κύπρο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, μετά την εμμονή των δανειστών με τα «κόκκινα δάνεια» και μπρος στον κίνδυνο να βγουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες περίπου 250.000 δανειοληπτών, έχει σκοπό να αναλάβει πρωτοβουλία και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την ηγεσία του κουαρτέτου και άλλα ευρωπαϊκά στελέχη.

Έτσι έχει προγραμματίσει να συνομιλήσει με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως επίσης και με τον Διοικητή της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ο οποίος πιέζει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση εντός του έτους.

Δεν αποκλείεται ακόμα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ, όπως επίσης και με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τ. Πιτέλα.

«Υπέγραψα συμφωνία, όχι παράδοση της χώρας», συνεχίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκτός από τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης έχει να αντιμετωπίσει δυναμικές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται από κλάδους όπως οι φαρμακοποιοί και απεργίες, όπως εκείνη που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου.

Φυσικά δεν λείπει και η εσωκομματική αντιπολίτευση, αν και πιο ήπια σε σχέση με ότι επικρατούσε πριν την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, με τον Α. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να παρακολουθούν στενά τη στάση βουλευτών, όπως ο Σ. Παναγούλης, ο οποίος αποχώρησε από την επιτροπή της Βουλής, γιατί εισήχθη με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, αλλά και των στελεχών της ομάδας των «53».

http://www.gatzoli.gr/2015/10/blog-post_663.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top