0

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού γκολφ κατέγραψε η Εθνική Ομάδα Ανδρών, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Ανδρών  (European Team Shield Championship) που διεξήχθη στο Πράβετς της Βουλγαρίας από τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2015.

Οι Ευθυμιάδης Νίκος, Καβάδας Σταμάτης, Κουμπάκης Βασίλης και Ροκαδάκης Δημήτρης, κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό έχοντας, μετά από κατατακτήριο αγώνα πρόκρισης, νικήσει στα προημιτελικά την Ουγγαρία, στα ημιτελικά το Λιχτενστάιν και στον τελικό τη διοργανώτρια χώρα, τη Βουλγαρία.

Στην Εθνική Ομάδα Γκολφ συμμετέχουν 4 έως 6 αθλητές ανάλογα με τη διοργάνωση που παίρνουν μέρος. Στη συγκεκριμένη ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, οι μεν Ροκαδάκης, Κουμπάκης, Ευθυμιάδης, ανήκουν στον Όμιλο Γκόλφ Γλυφάδας Αθηνών -που είναι και ο μεγαλύτερος, παλαιότερος και πλέον ιστορικός όμιλος στη χώρα- ενώ ο Καβάδας στον όμιλο Γκόλφ Αφάντου της Ρόδου. Είναι όλοι τους ερασιτέχνες και προς στιγμήν φοιτητές και μαθητές λυκείου.

Προπονούνται μαζί για αρκετά χρόνια, κυρίως στα γήπεδα της Γλυφάδας και του Ναυαρίνου, και σε φουλ προπονητική περίοδο αφιερώνουν περισσότερες από 7 έως 8 ώρες την ημέρα. Το γκολφ είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα στο οποίο πρέπει κανείς να επιδεικνύει μεγάλη συγκέντρωση, υπομονή, να μην επηρεάζεται -όσο το δυνατόν- από τις καιρικές συνθήκες, να μην επιτρέπει συναισθήματα ούτε στο καλό ούτε και στο κακό χτύπημα και κυρίως να έχει άρτια τεχνική κατάρτιση τόσο στο μακρινό παιγνίδι όσο και στο κοντινό. Παρά το γεγονός ότι το γκολφ είναι ατομικό άθλημα, υπάρχουν φορμάτ αγώνων που είναι ομαδικά και στα οποία ο καθένας προσπαθεί τόσο για τον εαυτό του αλλά κυρίως για το σύνολο και κάποιες φορές αναγκάζεται να θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του. Επομένως, απαραίτητη προϋπόθεση στην ομάδα είναι ο αλληλοσεβασμός, η εκτίμηση και φυσικά η φιλία.

Τα τελευταία χρόνια, αυτή η ομάδα με τις συνεχείς επιτυχίες της (Balkan Trophy, European Cup) έχει θέσει τις βάσεις για πρόοδο στο αγωνιστικό γκολφ, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, δίνοντας ελπίδες να δούμε στο μέλλον Έλληνες επαγγελματίες να διαπρέπουν στο European Tour ή σε άλλα μεγάλα επαγγελματικά τουρνουά ακόμη και εκπροσώπηση της χώρας μας στους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

http://www.novasports.gr/alla-sports/ellada/article/233995/megali-niki-gia-tin-ethniki-omada-golf

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top