0

Την ανάγκη να μη χαθεί η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί με τις νέες διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τη μεγάλη παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, με την ευκαρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Mετά το τέλος της παρέλασης, ο Τούρκος Πρόεδρος που έφτασε στα Κατεχόμενα με το προεδρικό αεροπλάνο συναντήθηκε κατ” ιδίαν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι αξιολογήθηκαν «ένα – ένα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην πορεία των συνομιλιών και φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν για την επίλυση του Κυπριακού» και επεσήμανε ότι «αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

Aπό την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «είναι θλιβερό το γεγονός ότι άλλοι πενθούν και άλλοι γιορτάζουν», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη τόνισε πως είναι παρήγορη η χθεσινή δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, που αναγνωρίζει ότι δεν ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Ερντογάν τουλάχιστον θα υποδηλώσει την αποφασιστικότητα της χώρας του να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αποφεύγοντας τις όποιες προκλήσεις».

http://www.aixmi.gr/index.php/erntogan-den-prepei-na-xathei/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top