0

Τα προαπαιτούμενα μέτρα για την σύναψη της συμφωνίας που θα ανοίξει τον δρόμο για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης της χώρας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν μέσα από τρίτο Μνημόνιο, ενέκριναν το βράδυ της Τετάρτης στην Βουλή, μεταξύ άλλων, και οι Βουλευτές της Θράκης.

Τόσο οι Βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Βουλευτές της ΝΔ, ήτοι 3 στην Ξάνθη, 3 στην Ροδόπη και 4 στον Έβρο, ψήφισαν ΝΑΙ στο πολυνομοσχέδιο, ακολουθώντας τις γραμμές των κομμάτων τους, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και στην γειτονική Καβάλα, όπου υπήρχαν διαρροές μιας και 2 Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν. Πρόκειται για τον κ. Ηλία Ιωαννίδη που ψήφισε ΟΧΙ καθώς και την κα Αλεξάνδρα Τσανάκα που απουσίαζε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Λαβωμένη ξανά η Κυβέρνηση

Τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία που σημαίνει πως τα σκληρά μέτρα πλέον είναι Νόμος του κράτους, αλλά δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση που είδε να "ματώνει" από Βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Τα σκληρά μέτρα υπερψηφίστηκαν από 229 βουλευτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους βουλευτές του Ποταμιού και εκείνους του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολα, καθώς από τους 149 βουλευτές, 32 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ, 6 βουλευτές παρών και μία βουλευτής, η κα Τσανάκα Αλεξάνδρα απουσίαζε από τη διαδικασία.

Ανάμεσα στα βροντερά όχι ήταν εκείνα της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, του κ. Γ. Βαρουφάκη, του κ. Λαφαζάνη, του κ. Στρατούλη, του κ. Ήσυχου και της κας Νάντιας Βαλαβάνη.

ΌΧΙ ψήφισαν οι βουλευτές:

Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος 'Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.

Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

http://www.thrakitoday.com/2015/07/perase-apo-tin-vouli-to-3o-mnimonio-nai-psifisan-oi-vouleftes-tis-thrakis.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top