0

Την παγκόσμια αποκάλυψη του ολοκαίνουριου Maxima πραγματοποίησε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η Nissan.

Την παρουσίαση του μεγάλου πολυτελούς σεντάν της ιαπωνικής μάρκας, πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Carlos Ghosn, ενδεικτικό της σημασίας που έχει το εν λόγω μοντέλο για τη συγκεκριμένη αγορά.

Σχεδιαστικά, αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Nissan με την χαρακτηριστική τύπου V μάσκα εμπρός, τα φώτα-μπούμερανγκ, καθώς και με ενδιαφέρουσα σχεδιαστική δομή στην οροφή. Στο εσωτερικό, συναντάμε καλής ποιότητας υλικά και οδηγοκεντρικό σχεδιασμό, με έμφαση στην άνεση και την απόλαυση της οδήγησης.

Το νέο Maxima κινείται από τον βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων VQ σειράς V6, με απόδοση 300 ίππων που συνεργάζεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic. Στην τεχνολογική του φαρέτρα συναντάμε το σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας  NissanConnectSM, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών. Το εν λόγων σύστημα, συνοδεύεται από τις εφαρμογές SiriusXM Satellite Radio και SiriusXM Travel™ (διαθέσιμεs στις ΗΠΑ),  Online Αναζήτηση με Google και άλλα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας. Παράλληλα, το σύστημα NissanConnect έχει συγχρονιστεί με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης (ADAD) που απεικονίζεται στην κεντρική κονσόλα του οδηγού.


Το νέο Maxima διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ασφάλειας, αλλά και υποστηρικτικών συστημάτων  οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων  των Predictive Forward Collision Warning (PFCW), Intelligent Cruise Control (ICC), Forward Emergency Braking (FEB), Rear Cross Traffic Alert (CTA), καθώς και του γνωστού στην Ευρώπη Blind Spot Warning.

Εκτός των παραπάνω, σε ορισμένες εκδόσεις του μοντέλου, διατίθεται το σύστημα Επιτήρησης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Alert) που παρακολουθεί το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύεται υπνηλία ή απρόσεκτη οδήγηση.

http://www.newsauto.gr/premiera-gia-to-neo-maxima/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top