0

Αξιότιμοι κύριοι,
              Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την οργή και την δυσαρέσκεια μας για την συνεχιζόμενη τροποποίηση ημερομηνιών δεξαμενισμού του Ε/Γ Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ της Ν.Ε. ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ η οποία εδώ και ένα μήνα μετακυλίεται και επαναπρογραμματίζεται, προφανώς με βάση τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του φορέα συντήρησης (ΟΛΠ) εις βάρος ωστόσο της ζωής και των υποχρεώσεων όλων των κατοίκων της ακριτικής Σαμοθράκης.
              Οι συνεχείς τροποποιήσεις στην ημερομηνία συντήρησης του πλοίου και συνεπώς οι συνεχιζόμενες τροποποιήσεις δρομολογίων έχουν επιφέρει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στους κατοίκους της Σαμοθράκης, ενώ το γεγονός παρακωλύει την εξέλιξη κάθε είδους ιδιωτικής ή δημόσιας εργασίας αφού το νησί εξαρτάται πλήρως από την σύνδεση του με την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
               Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τους όλους τους αρμόδιους φορείς ότι, η Σαμοθράκη συνδέεται μόνο ακτοπλοϊκά (όχι αεροπορικά), μόνο με ένα συγκοινωνιακό μέσο (πλοίο) και μόνο με ένα πλοίο (ΣΑΟΣ ΙΙ). Αυτός είναι και ο λόγος που θα έπρεπε το αίτημα της Ν.Ε. να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση και να τυγχάνει προνομιακής ή τουλάχιστον αξιόπιστης μεταχείρισης και να μην αποτελεί εμπόδιο στη ζωή των κατοίκων ενός ολόκληρου νησιού, ο άστοχος ή έκτακτος προγραμματισμός ενός φορέα.
              Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και μετά τις τελευταίες εξελίξεις (έγγραφο ΝΕ ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 20/3/2015) εκτός του ότι εδώ και ένα μήνα είμαστε σε εκκρεμότητα οποιουδήποτε προγραμματισμού, το νησί θα μείνει χωρίς συγκοινωνία για μια εβδομάδα (από 20/3 εως 26/3) τουλάχιστο, χωρίς μάλιστα το διάστημα αυτό να είναι εκ των προτέρων προγραμματισμένο για να γίνει και η απαραίτητη μέριμνα από πλευράς επιχειρήσεων (για την τροφοδοσία τους) και δημοτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών και των υποχρεώσεων τους.
              Αναμένω την κατανόηση του προβλήματος από τη διοίκηση του ΟΛΠ και την συμβολή σας στην όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη πληροφόρηση και διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών.
               
               

                            

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος


Βίτσας Αθανάσιος

Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κο Γ. Σταθάκη
2. Υπουργό Ναυτιλίας κο Θ. Δρίτσα
3. Ναυτική Εταιρεία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ κο Φ.Μανύση
4. Βουλευτές Ν Έβρου
I. Γκαρά Αναστασία
II. Καϊσα Γεώργιο
III. Ρίζο Δημήτριο
IV. Δημοσχάκη Αναστάσιο
5. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ Ευάγγελο Λαμπάκη
6. Α Λ.Τ. Σαμοθράκης
7. Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης
8. ΜΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top