0

Τρεις δεσμεύσεις είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, που βρέθηκε στον Έβρο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Τόσκας υποσχέθηκε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις μονάδες της Θράκης, αύξηση του ποσοστού πληρότητας τους και συνδρομή του Στρατού στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών.

Ο υφυπουργός παρακολούθησε την παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη και επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια του Δ' Σώματος Στρατού αλλά και τα πλημμυρισμένα του Έβρου.

Βρέθηκε και στη Γέφυρα των Κήπων, όπου πρόσφερε δώρα στους Έλληνες και Τούρκους μεθοριακούς φρουρούς, ενώ επέδωσε στον επικεφαλής αξιωματικό της τουρκικής πλευράς και μία χαιρετιστήρια επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Στη δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στη Γέφυρα των Κήπων, ο κ. Τόσκας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«...Εμείς πιστεύουμε στις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις επιδιώκουμε, το προσπαθούμε. Πλην όμως, έχουμε υποχρέωση -και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε-να διασφαλίζουμε την άμυνα, να βελτιώνουμε την άμυνα, για λόγους ευνόητους. Τείνουμε χείρα φιλίας στους γειτονικούς λαούς, αλλά διασφαλίζουμε και την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας». Όπως ο ίδιος είπε, σε σύντομο διάστημα προγραμματίζει νέα επίσκεψη στον Έβρο.

http://www.pameevro.gr/NeaapotonEvro/DimosPeriferia/tabid/106/articleType/ArticleView/articleId/12346/Default.aspx

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top