0

Την πρόθεση να επιβάλλει έξτρα φόρο στον εξερχόμενο τουρισμό προς Ελλάδα και στις ελληνικές εξαγωγές φέρεται να εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε Έλληνα υπουργό, αν η Αθήνα επιμείνει στην απόφασή της για την προκαταβολή φόρου.

Ο ίδιος φέρεται να έκανε λόγο για επιβολή φόρου ακόμα και 30% και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους αρκεί να αναφέρουμε ότι για κάθε Έλληνα που επισκέπτεται ως τουρίστας τη Βουλγαρία, 8 Βούλγαροι κάνουν τις διακοπές τους στην χώρα μας.

Σε επίπεδο ελληνικών εξαγωγών η Βουλγαρία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας και συγκεκριμένα τον τέταρτο, μετά την Τουρκία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα πέρυσι εξήχθησαν προς τη γείτονα ελληνικά προϊόντα αξίας 1,339 δισ. ευρώ από 1,396 δισ. ευρώ το 2013.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Βουλγαρία σε συνεργασία με τη Ρουμανία προτίθεται να φέρει το θέμα και στα όργανα της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.

http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/foro-stoys-boylgaroys-poy-episkeptontai-thn-ellada/post26754

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top