0

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο νομός Ροδόπης, λόγω της συνεχόμενης έντονης βροχόπτωσης των δύο τελευταίων ημερών.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, εκατοντάδες οικήματα και υπόγεια, και σχεδόν όλο το αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, και οι ΔΕΥΑ των τοπικών Δήμων, να δεχτούν δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αποφράξεις. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις, που πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους τα οποία…έπλεαν στα νερά.


Κ. Ναλμπάντης: «Δεν καταστράφηκε υγειονομικό υλικό»

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην πόλη της Κομοτηνής, οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θράκης και το νοσοκομείο της πόλης, ο διοικητής του οποίου πάντως κ. Κώστας Ναλμπάντης, διαψεύδει κατηγορηματικά ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, και σύμφωνα με τα οποία καταστράφηκε υγειονομικό υλικό. «Ποσότητα υδάτων διέτρεξε υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, όμως σπεύσαμε εγκαίρως και απομακρύναμε το υγειονομικό υλικό», τονίζει εμφατικά, συμπληρώνοντας πως «χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού και της πυροσβεστικής, αντλήθηκαν άμεσα όλα τα νερά που είχαν λιμνάσει σε εξωτερικούς χώρους και στο πάρκινγκ του νοσοκομείου».

Την ίδια ώρα, πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν για πολλοστή φορά την Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρύακος (Φατήριακα) στην Αίγειρο Κομοτηνής, όπου μάλιστα βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος.


Πρωτοφανής ήταν και η κατάσταση στην περιοχή του Ι.Ν. του Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής, όπου οι δρόμοι θύμιζαν χείμαρρους με σπίτια και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Συγχρόνως, λευκό ήταν το τοπίο στα ορεινά του νομού. Στον Κέχρο το χιόνι έφτασε τα 65 εκατοστά, ενώ σοβαρά προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση, προκλήθηκαν στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μάκαζα.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο:

http://inkomotini.gr/videosphotos-πνίγηκε-η-ροδόπη/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top