0

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κάλεσε την Ελλάδα να παραδειγματιστεί απο τα βήματα και την …πρόοδο της Βουλγαρίας. (Να θυμίσουμε ότι οι μισθοί στην Βουλγαρία κυμαίνονται περίπου στα  300 ευρώ, ενώ οι συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ)

«Πρέπει η χώρα μου να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα».

Τάδε έφη… ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες!

«Έχει έρθει η ώρα οι γείτονές μας που θέλουν να είναι στην ευρωζώνη και στην Σένγκεν, κάτι που ακόμη δεν συμβαίνει με τη Βουλγαρία, να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, να εφαρμόσουν τους κανόνες» τόνισε ο ίδιος με επικριτική διάθεση προς την Ελλάδα.

«Ήταν δύσκολο και για εμάς. Δυσκολευτήκαμε να αποπληρώσουμε τα παλιά δάνεια, όμως το κάναμε» ισχυρίστηκε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μέσα από αυστηρά μέτρα λιτότητας η Βουλγαρία κατάφερε να είναι από τις λιγότερο χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του προγράμματος που επικαλείται ο Μπορίσοφ πέτυχε μεν τη μείωση του δημοσίου χρέους αλλά οδήγησε σε δραματική πτώση το βιοτικό επίπεδο των Βούλγαρων, οι οποίοι είναι από τους φτωχότερους πολίτες της ΕΕ.

http://www.aixmi.gr/index.php/prvthipoyrgos-eimaste-paradeigma-pros-mimhsh/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top