0

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το Δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» με κεντρικό θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, η ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων: Υπάρχει άλλος δρόμος;» πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 1 Μαρτίου  στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας και κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Αναστάσιος Κεφαλάς ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τη Διαχείριση των Απορριμάτων και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ως εκπρόσωπος της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.

Ο κ. Κεφαλάς ανέπτυξε το εναλλακτικό αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων,το οποίο είχε αποτελέσει και τη βάση της πρότασης του δημοτικού μας συνδυασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδας. Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης, αφού παρουσίασε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων της ΔΙΑΑΜΑΘ, στη συνέχεια επισήμανε το γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά σφαλμάτων στον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό για τα αστικά σκουπίδια και αναγνώρισε την αναγκαιότητα αναθεώρησης αυτού του σχεδιασμού,αποδεχόμενος παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τις προτάσεις του συνδυασμού μας που από καιρό είχε παρουσιάσει στη δημοσιότητα.

Η εκδήλωση διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες, καθώς η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου που παραβρέθηκε ήταν έντονο. «Εκτιμούμε πως μετά την χθεσινή εκδήλωση, υπάρχει πλέον γόνιμο έδαφος για να προσανατολιστεί ο Δήμος μας προς ένα μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εξασφαλίζει την ανακύκλωση στο μέγιστο βαθμό, που θα είναι πολύ πιο οικονομικό για τους δημότες, που θα εξασφαλίζει τοπικά θέσεις εργασίας και που θα απεμπλακεί επιτέλους από τους μέχρι τώρα κοστοβόρους και αντιοικολογικούς σχεδιασμούς της ΔΙΑΑΜΑΘ», αναφέρουν μέλη της δημοτικής κίνησης.

http://www.methorios.gr/online/?p=9751

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top