0

Τα Βιβλιοπωλεία – Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ και οι εκδόσεις ΠΛΗΘΩΡΑ σας προσκαλούν την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, παραμονή της Εθνικής Παλιγγενεσίας, στις 8,00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού ε.α. Επίτιμου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη,

«Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη»

Για το βιβλίου θα μιλήσουν οι:


  • Αλέξανδρος Κοντός, τέως υπουργός και νυν βουλευτής
  • Γεώργιος Παυλίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  • Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Δήμαρχος Ξάνθης
  • Αθανάσιος Καραμπίνης, Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Εκδότης-βιβλιοπώλης Μιχάλης Σπανίδης.

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης Γεννήθηκε στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου, στις 19/11/1955.

Κατατάχθηκε στην Αστυνομία στις 13/9/1974 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1977.Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και Εθνικής Άμυνας, των σχολών Ξένων Γλωσσών Αστυνομίας και Στρατού, όπως και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε Σχολές της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας και συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπηρέτησε, ως Αξιωματικός, σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες. Στο βαθμό του Ταξίαρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Στο βαθμό του Υποστράτηγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Στο βαθμό του Αντιστράτηγου κατείχε, από 5-10-2004, τη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 28-02-2006 έως τις 27-02-2008.

Ο συγγραφέας, Άξιον Τέκνον Της Μάνας Γης Θράκης, στο βιβλίο του « Από τον Έβρο... στην Κατεχάκη», περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας ζωής και μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που ξεκίνησε από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου και κατέληξε στην ηγεσία την Ελληνικής Αστυνομίας. Με πρόθεση να αποτελέσει το βιβλίο χρήσιμο ανάγνωσμα για τους νεότερους, ο συγγραφέας περιγράφει τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, αναπτύσσοντας παράλληλα άγνωστες μέχρι τώρα ανθρώπινες ιστορίες, καθώς και συναντήσεις καθ' όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης με πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

(Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου  θα διατεθούν κατά 50% υπέρ των ορφανών παιδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι γονείς των οποίων έπαθαν ή έπεσαν από βίαιο περιστατικό, είτε από τρομοκρατία είτε από το οργανωμένο έγκλημα, το δε υπόλοιπο 50% θα διατεθεί για την ίδρυση ιδιωτικού φορέα πατριωτικού χαρακτήρα με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης)


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top