0

Έτοιμη  είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται να καταβληθεί η 13η σύνταξη, που αντιστοιχεί στο «δώρο» των Χριστουγέννων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  ’Όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, η ρύθμιση αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και μια δαπάνη ακριβώς545 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι όταν θα κατατεθεί στη Βουλή δεν θα αφορά ούτε έναν συνταξιούχο λιγότερο και ούτε ένα ευρώ λιγότερο.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός ότι έρχονται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στις 20 Δεκέμβρη του 2015 και υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να προωθηθούν με προτεραιότητα, όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, κατά συνέπεια δεν έχει καμία σημασία να ψηφιστεί μέσα στο τετράμηνο ή τον Ιούλιο μιά παροχή που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο. Ο υπουργός πάντως παραδέχθηκε το «υπαρκτό πρόβλημα» για περιπτώσεις συνταξιούχων που έχουν χαμηλές αποδοχές, κάτω των 700 ευρώ, αλλά το συνολικό τους οικογενειακό εισόδημα είναι υψηλό και διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν όταν έρθει η ώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

σταδιακά θα πάρει μπροστά η χώρα, θα επανεκκινήσει η οικονομία και θα αποδώσουν οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί και κατ” επέκταση και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, απ” όπου και θα εξοικονομηθούν χρήματα.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο, ενώ για τις ενοποιήσεις ταμείων είπε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.

http://www.methorios.gr/online/?p=9733

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top