0

Σε αίθουσα που παραχωρήθηκε στη ΔΕΥΑ Καβάλας από το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο, στο δημοτικό κτήριο, στην οδό Φιλίππου, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα της αδειοδότησης των γεωτρήσεων. Την οργάνωση είχε η Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Σκοπός ήταν να συντονιστούν οι ΔΕΥΑ της περιοχής και οι ΤΟΕΒ, ένας συντονισμός που πρέπει να γίνει, καθώς θα υλοποιηθεί άμεσα η καινούρια νομοθεσία σχετικά με τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού. Επειδή οι ΔΕΥΑ είναι πρώτες στη λίστα να ζητήσουν και να εξασφαλίσουν τέτοια άδεια, έγινε συζήτηση για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμπά, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της αποκεντρωμένης Διοίκησης, «αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη από μία σειρά, πέντε συνολικά συναντήσεις θα γίνουν στις μεγάλες έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βασικό στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αδειοδότηση γεωτρήσεων, κυρίως των Δήμων που θα δεχτούν τις αιτήσεις των πολιτών, για χορήγηση άδειας χρήσης νερού μετά εγγραφή τους στο ειδικό μητρώο αλλά τόσο των μεγάλων καταναλωτών που είναι κυρίως οι ΔΕΥΑ και οι ΤΟΕΒ».

Εξηγεί, μάλιστα ότι «ο νέος νόμος εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2014. Είναι συνέχεια μιας προηγούμενης ΚΥΑ του 2011, όπου όλα τα υφιστάμενα δικαιώματα δηλαδή όλες οι γεωτρήσεις που ποτέ δεν είχανε αδειοδότηση- ήτανε παράνομες –  μπορούσανε να πάρουν άδειες. Συνεχίστηκε η διαδικασία τόσο για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις όσο και για τις νέες».

http://www.agro24.gr/agrotika/efodia/ydatinoi-poroi/diadohikes-synantiseis-stin-anatoliki-makedonia-thraki-gia-tis-adeies

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top