0

'Λουκέτο' για δέκα ημέρες μπαίνει σε παραλιακό μαγαζί της Αλεξανδρούπολης. Το κλείσιμο του καταστήματος είναι απόρροια τριών μηνύσεων που έγιναν μετά από τακτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Γιώργο Αλαβάντα, η μία μήνυση έχει να κάνει με το ότι η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή και είναι ένας νόμος του 1979. Η δεύτερη μήνυση αφορά την ΑΕΠΙ. Έγινε έλεγχος στο κατάστημα στις 19 του μηνός και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πλήρωσε την επόμενη ημέρα, η μήνυση είχε γίνει.

 Η τρίτη μήνυση αφορά στον ίδιο. Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάντα, ο λόγος ήταν ότι δεν διέθετε άδεια εργασίας ο ίδιος. Αυτό που διευκρίνισε είναι ότι το κατάστημα εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει γραμμένο το κατάστημα στο όνομα του γιου του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, δεν είναι υποχρεωμένος να διαθέτει άδεια εργασίας. Μάλιστα εκκρεμεί και η εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης, όπου αναμένει να αθωωθεί.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο χθες στο κατάστημα από την Αστυνομία με την προσυπογραφή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον ίδιο.

"Στην Ελλάδα της κρίσης, τα 15 άτομα προσωπικού ρωτάνε πώς θα τα βγάλουνε πέρα" αναφέρει ο κ. Αλαβάντας, τονίζοντας παράλληλα ότι "εκεί που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, μας σπρώχνουν να πέσουμε".

Η διεύθυνση του καταστήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης των πελατών έχει αναρτήσει κι ένα κείμενο, το οποίο είναι κολλημένο στην πόρτα. Το κείμενο είναι το εξής:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ), ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ;
ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ '40 ΚΑΙ ΤΟΥ '50 !!!
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ !
ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!
ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;
ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ (επιχειρηματία , εργαζόμενους, προμηθευτές) ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ;;;
ΕΛΕΟΣ !!!

Η σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του καταστήματος είναι η εξής:

"Αγαπητοί πελάτες,
Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 26/01 και μέχρι την Πέμπτη 05/02 θα είμαστε κλειστά...
Γιατί Κλείνουμε;
• Γιατί καθυστερήσαμε να καταβάλουμε το χρηματικό αντίτιμο για την ΑΕΠΙ, και δεχτήκαμε 2 μηνύσεις γι’ αυτό μέσα σε 3 ημέρες!
• Γιατί είχαμε τις πόρτες μας ανοιχτές!
• Για μία άνευ προηγουμένου μήνυση, για μη-κατοχή άδειας εργασίας από τον πατέρα του ίδιου του επιχειρηματία που βρισκόταν στο μαγαζί!
Γιατί δεν έπρεπε να κλείσουμε;
• Γιατί οι μηνύσεις που δεχτήκαμε ήταν για ευτελείς λόγους, όπως η καθυστέρηση πληρωμής της ΑΕΠΙ, που είναι απόλυτα λογική λόγω των βεβαρημένων εξόδων που η επιχείρηση καλείται να καλύψει και δεν θα υπερέβαινε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την εξόφλησή της.
• Γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία, ένας που βρίσκεται στο μαγαζί και έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τον επιχειρηματία ΔΕΝ υποχρεούνται να έχει άδεια εργασίας.
• Γιατί σε περίοδο καλοκαιριού, δεν νοείται κατάστημα να παραμένει με κλειστές τις πόρτες ενώ διαθέτει νόμιμα και ακριβοπληρωμένα καθίσματα στο δρόμο, χωρίς να παίζει μουσική και να προκαλείται κάποια ενόχληση.
• Γιατί το κράτος είχε να κερδίσει από τη λειτουργία του καταστήματός μας αυτές τις μέρες, και όχι να χάσει.
• Γιατί οι επιχειρηματίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, και για να επιβιώσουν πάντα με νόμιμο τρόπο χρειάζονται την προστασία του κράτους, και όχι πρωτάκουστες, υπερβολικές και «θανάσιμες» ποινές.
• Γιατί η ελληνική οικονομία βασίζεται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις όπως η δική μας, καθώς θεωρούνται ως η «ραχοκοκαλιά της χώρας» και είναι η βάση για την ανάπτυξη της οικονομίας και φυσικά του τουρισμού.
• Γιατί αν περιμένουμε την ανάπτυξη με τέτοιες λογικές, δεν θα την δούμε ποτέ. Αντίθετα, θα βλέπουμε να κλείνουν και μάλιστα οριστικά πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή μας και στην Ελλάδα.
Η Αδιαφορία των πολιτικών για τον απλό επιχειρηματία, τον απλό πολίτη, οδήγησε στην περεταίρω εξαθλίωση του με το κλείσιμο υγειών επιχειρήσεων για αβάσιμους και ευτελείς λόγους.
Η Αδικία στην Ελλάδα της κρίσης, στερεί το δικαίωμα των εργαζομένων και των επαγγελματιών να δουλέψουν και να επιβιώσουν.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κράτος στοχεύει στην υποβάθμιση της τοπικής-περιφερειακής και της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, με στοχευμένο κλείσιμο νόμιμων, υγειών και παραγωγικών επιχειρήσεων."

http://www.e-evros.gr/index.php?sec=85&cid=26377

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top