0

Τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους εκπροσώπους του ΤAP  ο Γ. Παυλίδης εκθέτει σε ανακοινωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ. Όπως αναφέρεται, ο Περιφερειάρχης ζήτησε 6 αναμονές λήψης φυσικού αερίου κατά μήκος της ΑΜΘ ενώ σε σχέση με τις θέσεις της εταιρίες, υποστήριξε ότι δεν αποδέχεται κάποιο τετελεσμένο και θα τις μελετήσεις με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, πριν αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται:

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης δέχθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στην Περιφέρεια, με τους οποίους είχε μία συνολική συζήτηση για τα θέματα περί του Αγωγού.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ, Μr. Anton Mifsud-Bonnici Δ/ντής  Διαχείρισης Δέσμευσης Γης, κ. Αλέξανδρος Πανουργιάς Δ/ντής Επικοινωνίας,  κ. Σπύρος Νάκος Υπεύθυνος για τη Ροδόπης και η κα. Μαρκάκη Νομική Σύμβουλος ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την πορεία του έργου και συζητήθηκαν τα καίρια θέματα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι απαιτήσεις της κοινωνίας και να μη θίγεται το περί δικαίου αίσθημα κανενός πολίτη και εφόσον υλοποιηθεί το έργο να υπάρξουν έξι (6) τουλάχιστον αναμονές λήψης αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στους Κήπους για το βόρειο Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στη Καβάλα και στο ύψος του Δήμου Δοξάτου για τη Δράμα, έτσι ώστε και ο συγκεκριμένος αγωγός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση (θέρμανση) από όλους τους κατοίκους της ΠΑΜ-Θ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι κατέθεσαν στην Περιφέρεια έγγραφο, στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, για το οποίο ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η κατάθεσή του δε σημαίνει αποδοχή κανενός τετελεσμένου, θα μελετήσει το περιεχόμενό του σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς παράγοντες και θα υπάρξει τοποθέτηση επ’ αυτής. Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΜ-Θ στα πλαίσια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των συμπολιτών μας.

http://www.komotinipress.gr/sinantisi-pavlidi-ton-tap-zita-fisiko-aerio-gia-ikiaki-chrisi-ke-epifilassete/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top