0

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει θέσει σε προτεραιότητα τον τουρισμό και έτσι, μετά από χρόνια υποτονικής παρουσίας, η περιοχή βγαίνει δυναμικά στις διεθνείς αγορές.

Παρά το θετικό κλίμα στον τουρισμό της Ελλάδας το 2014 και τη διάνοιξη νέων συνοριακών διαβάσεων και δρόμων που διευκόλυναν την προσέλευση ξένων επισκεπτών, παράγοντες που θα έπρεπε να εκτοξεύσουν τον τουρισμό στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Καβάλα και τη Θάσο, η επισκεψιμότητα έμεινε σταθερή, υποδηλώνοντας ότι αν και ήρθαν νέες αγορές, κάποιες έφυγαν, όπως σημειώνει το kavalapress.gr.

Τώρα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, δρομολογούν νέες εξελίξεις υλοποιώντας βήματα για την προώθηση της περιοχής μέσω της βελτίωσης των υποδομών και συνεχόμενων επαφών με παράγοντες της τοπικής και διεθνούς αγοράς αλλά και με ειδικούς του τουρισμού. Πρόσφατα ο κ. Αμοιρίδης εθεάθη να ξεναγεί στην Καβάλα επικεφαλείς κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού οργανισμού.

Στόχος είναι η διαφήμιση και προβολή όλων των περιοχών της Περιφέρειας με συγκεκριμένα ζητούμενα αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι η διαφαινόμενη συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων για την προώθηση του οικοτουρισμού αλλά και οι επαφές που δεν ανακοινώνονται.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, την Άνοιξη του 2015 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις από τη Λευκορωσία και τη Μόσχα προς την Καβάλα ενώ θα γίνει και παρουσίαση της περιοχής στο ‘’in flight’’ περιοδικό BLUE της Aegean. Η φωτογράφηση ολοκληρώθηκε και στην πρώτη έκδοση του 2015, η Καβάλα θα αποτελεί κύριο θέμα.

http://www.tornosnews.gr/permalink/7472.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top