0

Δύο είναι, σε πρώτη φάση, οι παρεμβάσεις από πλευράς κράτους, που επιδιώκει να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Η πρώτη σχετίζεται με την επέκταση του ειδικού μέτρου που αφορά τη βίζα για τους Τούρκους που επισκέπτονται τα νησιά μας και η δεύτερη, τη διέλευση και τουριστικών λεωφορείων από τη μεθοριακή δίοδο της Νυμφαίας.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχει επιλέξει τον τουρισμό ως στρατηγικό κλάδο ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό μετείχε ταυτόχρονα στη Philoxenia και στη ρουμανική έκθεση τουρισμού TTR, ενώ όπως υποστήριξε στη Voria.gr ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης, «θέλουμε να μάθουν και οι Έλληνες τι έχει και τι μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας, η οποία έχει τόσο σύνθετο και ποικίλο προϊόν που προσφέρεται τουριστικά και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου».

Στις σκέψεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι και η αξιοποίηση των οχυρών της Γραμμής Μεταξά, έργων μεγάλου ενδιαφέροντος από απόψεως στρατιωτικής ιστορίας. Τα οχυρά αυτά  είναι 21 τον αριθμό και πολλά βρίσκονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπως τα οχυρά Λίσσε, Περιθώρι, Εχίνος, Νυμφαία κ.αλ. Μάλιστα, στο οχυρό Λίσσε έχει δημιουργηθεί μουσείο που συμπεριλαμβάνει και ψηφιακές ξεναγήσεις, ενώ οι χώροι του είναι επισκέψιμοι. Η Περιφέρεια, όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης, επιδιώκει να βρει φορέα που θα το λειτουργεί.

«Έχουμε ήδη αρχίσει επαφές με μεγάλους ξένους τουριστικούς οργανισμούς, για να προσελκύσουμε τουρίστες από το εξωτερικό, με ειδικά ενδιαφέροντα, όπως είναι ο οικοτουρισμός και το bird watching, τα αθλήματα και οι δράσεις σε ποταμούς, οι περιηγήσεις στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, αλλά και επισκέψεις προσκυνηματικές  καθώς ο Απόστολος Παύλος πάτησε για πρώτη φορά ευρωπαϊκά χώματα στην αρχαία Νεάπολη, δηλαδή την Καβάλα.

Μέχρι και σήμερα, το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, προσελκύει η Θάσος και η περιοχή της Καβάλας. Συνολικά υπάρχουν 22.000 κλίνες από τις οποίες οι 11.000 είναι σε Θάσο και Καβάλα, ενώ 2.000 κλίνες έχει η Σαμοθράκη.  Σε κάθε πόλη της περιφέρειας υπάρχουν ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση η ξενοδοχειακή ανωδομή.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=201354

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top