0

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, επισκέφθηκε το χωριό Μαράσια που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους κατοίκους. Παράλληλα, συζήτησε μαζί τους και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα αιτήματα τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί η προτομή της «Κυράς των Μαρασίων», της Βασιλικής Λαμπίδου – Φωτακάκη. Της  ακρίτισσας που καθημερινά και για περίπου 60 χρόνια, σήκωνε την Ελληνική σημαία στο σπίτι της, το οποίο βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Βοηθούσε επίσης τους στρατιώτες μας που υπηρετούσαν στο φυλάκιο του χωριού, μαγειρεύοντας τους ή πλένοντας τα ρούχα τους.

Ο κ.Γεροντόπουλος άφησε λίγα λουλούδια  στην προτομή της η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον ποταμό Έβρο,  τιμώντας την σπουδαία αυτή ελληνίδα και εβρίτισσα, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 107 ετών και είχε τιμηθεί για την προσφορά της στην πατρίδα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Ελληνικό Στρατό, την Ακαδημία Αθηνών και όλη την τοπική κοινωνία.http://www.thrakitoday.com/2014/12/liga-louloudia-gia-tin-kuta-ton-marasion-pethane-se-ilikia-107-eton.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top