0

Το πρώτο θετικό βήμα για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, με την αρμόδια επιτροπή της UNESCO να αποστέλλει στο Υπουργείο Πολιτισμού απαντητική επιστολή (η οποία κοινοποιήθηκε και στην 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας), στην οποία αναφέρεται ότι ο φάκελος έγινε καταρχήν αποδεκτός και ότι πλέον ξεκινάει το βασικό στάδιο της εξέτασής του.

Όπως ανέφερε στο Kavala Portal η προϊσταμένη της 12ης Ε.Β.Α. Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη «η αποδοχή της παραλαβής του φακέλου δεν αποτελεί από μόνη της ένδειξη ότι η υποψηφιότητα των Φιλίππων θα γίνει αποδεκτή. Απλά στην απαντητική επιστολή αναφέρεται ρητά ότι η επιτροπή παρέλαβε τον φάκελο και θα τον εξετάσει. Θα μπορούσε, βέβαια, η UNESCO να μην κάνει αποδεκτό τον φάκελο ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πλέον αυτό που θα γίνει από εμάς είναι η συμπλήρωση του τελικού φακέλου -μιας και αυτός που αποστείλαμε ως τις 30 Σεπτεμβρίου είναι ένας προ-φάκελος, ένα προσχέδιο-, με βάση τις παρατηρήσεις που καταγράφονται στην απαντητική επιστολή.

Οι παρατηρήσεις αυτές είναι ήσσονος σημασίας, και αφορούν περισσότερο την τοποθέτηση των χαρτών και των φωτογραφιών μέσα στο κείμενο -δηλαδή μιλάμε για ζητήματα καθαρά σελιδοποίησης και όχι δομικής σημασίας. Η ουσία είναι ότι πλέον μας περιμένει αρκετή δουλειά μέχρι να συμπληρώσουμε τον φάκελο και, κατόπιν, να τον αποστείλουμε στην τελική του μορφή ως τις 30 Ιανουαρίου 2015.»

http://inkomotini.gr/αποδέχτηκε-η-unesco-τον-φάκελο-υποψηφιότητ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top