0

Στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Καβάλας, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη,  συμμετείχαν στην τελευταία συνάντηση μεταξύ των εταίρων του Έργου STATUS  που πραγματοποιήθηκε στην Alba Iulia της Ρουμανίας στις 28 & 29 Οκτωβρίου 2014. Τη συνάντηση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, και ο υπεύθυνος διαχείρισης του Προγράμματος South East Europe, κ Johannes Gabriel, ο οποίος συνεχάρη την Ομάδα Έργου του STATUS για τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη (μόλις 18 μηνών) διάρκεια του.

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Έργο STATUS: Strategic Territorial Agendas for "Small and Middle-Sized Towns" Urban Systems”, που έχει σαν στόχο να υποστηρίξει τις πόλεις στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν στρατηγικά πολεοδομικά σχέδια ως εργαλεία για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης και να τις καθοδηγήσει στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων αυτών. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα SOUTH EAST EUROPE («Νοτιοανατολική Ευρώπη») και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το ΕΤΠΑ και 15% από Εθνική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα Poster Plans (πολεοδομικά σχέδια προτεινόμενων παρεμβάσεων) για κάθε μια από τις 11 πόλεις που συμμετέχουν στο Έργο, ο σχεδιασμός των κατά τόπους urban centers (παρατηρητήρια πολιτών σε θέματα που αφορούν την πόλη) και η πλατφόρμα του Έργου. Επίσης, αποτιμήθηκαν τα αποτελέσματα των έως τώρα ενεργειών και συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης αντίστοιχων έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top