0

Για το μεγάλο της αρχαιολογικό έργο και τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική της σκαπάνη στην αρχαία Αμφίπολη βραβεύθηκε την περασμένη Παρασκευή από τα Επιμελητήρια Ελλάδος η κ. Κατερίνα Περιστέρη.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μέλη των επιμελητηρίων ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης από την ίδια την κ. Περιστέρη, ενώ έγινε και μια σύντομη ενημέρωση για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Η αρχαιολόγος ανέφερε ότι «αμέσως μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου χρονολογείται ο τάφος. Το όλο έργο που υπάρχει είναι του Δεινοκράτη, του αγαπημένου αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδείξεις ότι ο τάφος έχει συληθεί η κ. Περιστέρη απάντησε: «Ο κυρίως ταφικός θάλαμος, ναι, που σημαίνει ότι ήταν πολύ σημαντικός αυτός που ήταν μέσα για να σηκώσουν τόσα ευρήματα. Δεν θα αφήνανε ένα τέτοιο μεγάλο μνημείο, στο οποίο μνημείο ξέρουμε ότι λατρευόταν ο νεκρός, ήτανε ένα πρόσωπο πάρα πολύ σημαντικό, που το λάτρευαν κιόλας. Ήταν ήρωας. Ήρωας, τον λάτρευαν, κάτι το ξεχωριστό».

Σημειώνεται ότι το επόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κατερίνας Περιστέρη με τους διαπιστευμένους συντάκτες στο ΥΠΠΟΑ, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών και αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συνομιλήσουν μαζί της για συμπεράσματα και εκτιμήσεις σε σχέση με τα ευρήματα.

http://www.zougla.gr/greece/article/ti-anaferi-gia-ton-m-aleksandro-ke-tin-tafo-tis-amfipolis-i-k-peristeri


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top