0
Από αριστερά, ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο Βασίλης Φουρλής.

Το μεγαλύτερο mall στα Βαλκάνια βρίσκεται στη Σόφια της Βουλγαρίας και χτίστηκε... από δύο Ελληνες επιχειρηματίες, φιλοδοξώντας να πετύχει 5 εκατομμύρια επισκέψεις καταναλωτών ετησίως...

Σε συνδυασμό με το κατάστημα ΙΚΕΑ που βρίσκεται δίπλα, το Sofia Ring Mall θα προσφέρει στους επισκέπτες του περισσότερα από 50.000 τ.μ. με καταστήματα για έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό.

Ο Βασίλης Φουρλής, με τον ομώνυμο όμιλο εταιρειών και τις πασίγνωστες επιχειρήσεις όπως το ΙΚΕΑ και την Intersport, και ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας, που συμπεριλαμβάνεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και διοικεί την Danaos, ναυτιλιακή με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, επένδυσαν 130 εκατ. ευρώ για να φτιάξουν το εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall.

Τα εγκαίνια του mall έγιναν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, παρουσία και του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, με δύο συνεχόμενες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι κ. Φουρλής και Κούστας, έχοντας μάλιστα καλέσει στη γειτονική Σόφια πλειάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών εταιρειών. Μεταξύ αυτών οι Ευτύχης Βασιλάκης (αεροπορική Aegean), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino), Θεόδωρος Βάρδας (ένδυση), Θεόδωρος Δούρος (ένδυση Dur), Γιάννης Κωστόπουλος (ΕΛΠΕ) κ.λπ.

Ο κ. Φουρλής έκανε το μεγάλο ξεκίνημα στη Σόφια με την επένδυση του ΙΚΕΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2011, έχοντας δαπανήσει για το δημιούργημα του ομίλου του περί τα 50 εκατ. ευρώ. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και το Sofia Ring Mall, το οποίο ανήκει κατά 50% σε θυγατρική του ομίλου Fourlis και κατά 50% στην Danaos του κ. Κούστα. Το εμπορικό κέντρο έχει έκταση 75.000 τ.μ. και το IKEA 30.000 τ.μ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνδυασμένη επένδυση στα Βαλκάνια.

Επενδύσεις και στο real estate

Ο κ. Κούστας, πέρα από τη συνεργασία του με τον κ. Φουρλή, συνεχίζει αυτόνομα να επενδύει στο real estate της γειτονικής χώρας, έχοντας προβεί σε αγορά εκτάσεων, όπου σκοπεύει να δημιουργήσει οικιστικά συγκροτήματα. Το Sofia Ring Mall είναι το έκτο μεγάλο εμπορικό κέντρο στη χώρα και βρίσκεται 5 χλμ. από το κέντρο της Σόφιας, ενώ σε δύο χρόνια θα φτάνει και το μετρό. Εχει πάνω από 200 καταστήματα, με το 82% να είναι ήδη μισθωμένα, περισσότερες από 400 μάρκες, διαθέτει τον μόνο κινηματογράφο στη χώρα με δέκα VIP αίθουσες, το μεγαλύτερο κέντρο ψυχαγωγίας εσωτερικού χώρου, τη μεγαλύτερη πίστα για kart στη χώρα, έκτασης 7.500 τ.μ., το μεγαλύτερο πολυκατάστημα, δωρεάν parking 3.500 θέσεων και VIP parking 100 θέσεων.

Ανάμεσα στις φίρμες που μπαίνουν για πρώτη φορά στη χώρα είναι και τα Notos Galleries. Επενδύθηκαν 2 εκατ. ευρώ σε έναν χώρο 6.000 τ.μ. Εκεί συμμετέχουν, εκτός από τη Notos, και με ποσοστό από 25% οι όμιλοι Danaos και Fourlis.

Με το άνοιγμα του Sofia Ring Mall, το μεγαλύτερο εσωτερικού χώρου πάρκο ψυχαγωγίας της Βουλγαρίας, το Funtasy Ring Park υποδέχεται, επίσης, τους πρώτους του επισκέπτες. Καλύπτει έκταση 6.500 τ.μ., προσφέροντας διασκέδαση σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Με το νέο πολυκατάστημα, το Sofia Ring Mall εισάγει τη λογική του shop in shop για πρώτη φορά στη βουλγαρική αγορά, διευκολύνοντας τη διαδικασία του shopping και προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία διαφορετικών brands, για όλη την οικογένεια, στο ίδιο μέρος. Εκτός από το Notos Galleries και το Funtasy Ring Park, το εμπορικό κέντρο φιλοξενεί, επίσης, τα καταστήματα super market Piccadilly, Technomarket, Mr. Bricolage, Yavor, Mango, H&M, Terranova, New Yorker, LC Waikiki, Intersport, Cine Grand και Sofia Karting Ring. Σε συνδυασμό με το κατάστημα ΙΚΕΑ, το Sofia Ring Mall θα προσφέρει στους επισκέπτες του περισσότερα από 50.000 τ.μ. με καταστήματα για έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό, μετατρέποντάς το στον μεγαλύτερο προορισμό για αγορές αυτού του είδους στη Βουλγαρία.

http://www.serraikanea.gr/oikonomia/item/14978-elliniko-to-megalytero-mall-sti-sofia-afieroma-fotografies.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top