0

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού» διοργάνωσε η ΠΑΜ-Θ την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του έργου Joint Tourism Initiative Targeting Heritage/ Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά, και ακρωνύμιο «JTI TARGET», του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007 – 2013. Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και συνεταίροι οι Νομαρχίες Χασκόβου, Σμόλιαν και Κίρτζαλι της Βουλγαρίας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάλυση των προοπτικών και των σύγχρονων τάσεων στον τουρισμό, αλλά και την προσέγγιση επιτυχημένων πρακτικών και την ανάδειξη του ρόλου των Νέων Τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης επικεντρώθηκε στα οφέλη που δύναται να προκύψουν από συλλογικές και στοχευμένες δράσεις στον τομέα του τουρισμού, με προγραμματισμούς μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους. «Ο τουρισμός είναι ο τομέας εκείνος, ο οποίος για μας, εκ της θέσεώς μας, μας δίνει μεγάλο εύρος να κινηθούμε, να επεκταθούμε και να έχουμε νέες ισχυρές εισροές, να βρούμε νέα εισοδήματα. Αν πετύχουμε στον βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην περιοχή». Τόνισε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να καμφθούν κάποιες αντιστάσεις, να λυθούν σοβαρά ζητήματα, όπως η έκδοση βίζας 72 ωρών.

http://ithraki.com/article/70

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top