0

Επιχείρηση σκούπα στην Παλιά Πόλη για την απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής το Τμήμα Αδειοδοτήσεων του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Τροχαία και τις Τεχνικής Υπηρεσίες.

Ένα φορτηγάκι του Δήμου μαζί με σύσσωμο το προσωπικό του αρμόδιου Τμήματος για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου βρέθηκε στην Παλιά Πόλη στις 12.00 ξεκινώντας την απομάκρυνση όσων τραπεζοκαθισμάτων είχαν αναπτυχθεί χωρίς τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία αδειοδοτήσεις. Το έργο των Υπηρεσιών επέβλεπαν Αστυνομικοί οι οποίοι επίσης κλήθηκαν και παρέστησαν στην επιχείρηση, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας.

Όπως εξηγεί ο τελευταίος “έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους επιχειρηματίες, στη συνέχεια επιβάλαμε στον καθένα από δύο φορές πρόστιμα, ανάλογα με τις παραβάσεις που είχαμε βεβαιώσει ενώ την περασμένη εβδομάδα τους αποστείλαμε έγγραφο στο οποίο ενημερώναμε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση θα γίνει απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων”.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν τραπεζοκαθίσματα μόνο σε ένα κατάστημα και πιο συγκεκριμένα το Αερικό, τα οποία και απομακρύνθηκαν ενώ όπως είναι γνωστό ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καφέ-μπαρ κατά διαστήματα έχει δώσει το παρών τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όσο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επικαλούμενος προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η περιοχή που αναπτύσσει τα τραπεζοκαθίσματά του είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος. Από την πλευρά ωστόσο των υπηρεσιών του Δήμου γίνεται γνωστό πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην Παλιά Πόλη δεν έχουν άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ως εκ τούτου η όποια ανάπτυξη κρίνεται παράνομη.

Η επιχείρηση συνεχίστηκε κατά μήκος των κεντρικών οδικών αρτηριών της Παλιάς Πόλης, όπου δραστηριοποιούνται αντίστοιχες επιχειρήσεις, ωστόσο δεν βρέθηκαν άλλα τραπεζοκαθίσματα, μιας και αυτά είχαν απομακρυνθεί. “Υπήρχαν από την προηγούμενη εβδομάδα τρεις επιχειρήσεις που δεν είχαν συμμορφωθεί. Σήμερα βρήκαμε μόνο ένα κατάστημα με τραπεζοκαθίσματα έξω, τα οποία και μαζέψαμε. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε ξανά αντίστοιχη επιχείρηση. Είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να βγούμε και το Σαββατοκύριακο” προσθέτει με νόημα ο κ. Αγκόρτσας.

Άξιο αναφοράς πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε ο παραμικρός διαπληκτισμός ή κάποιο άλλο συμβάν ενώ για να επιστραφούν πίσω τα κατασχεθέντα τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να καταβληθεί και τρίτο πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο:

http://www.thrakitoday.com/2014/11/video_13.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top