0

Τελικά το μυστικό για να έχεις καλή διάθεση κρύβεται μέσα στις κινήσεις σου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης μετά από τα δεδομένα και τις αναλύσεις τομογραφίας εγκεφάλου που έκαναν σε οχτώ εθελοντές, κατέληξαν στο ότι η γιόγκα μπορεί να σώσει κάποιον από την κατάθλιψη.

Μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που δρουν τα φάρμακα στο νευρικό σύστημα και φέρνουν ευεξία, έτσι ακριβώς φαίνεται ότι πετυχαίνει και η γιόγκα. Εσύ δεν έχεις παρά να εκτελέσεις το παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής. Πολύ καλό θα ήτανε να χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αιθέρια έλαια της ηρεμίας. Τα αιθέρια έλαια του περγαμόντου, του τριαντάφυλλου και του γιασεμιού θεωρείται ότι έχουν ήπια αντικαταθλιπτική δράση.

Ειδικότερα, το περγαμόντο βοηθά σε περιπτώσεις κατάθλιψης, έντασης και φόβου, το τριαντάφυλλο δρα ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά, αλλά και αφροδισιακά, ενώ το γιασεμί βοηθά σε καταστάσεις φόβου, κατάθλιψης, στρες και εξάντλησης.

Πώς: Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα δοχείο με αχνιστό νερό, αρωματίζοντας έτσι το χώρο μας, ή να ρίξουμε 5-6 σταγόνες στην μπανιέρα ή 1-2 σταγόνες στο μαξιλάρι μας. Εάν θέλουμε, μπορούμε να συνδυάσουμε το περγαμόντο με το γιασεμί ή με το τριαντάφυλλο

Εκτέλεσε τις ασκήσεις φτάνοντας το 1 λεπτό σε κάθε άσκηση με 10″ διάλλειμα.

Δείτε τα βίντεο:

http://www.zougla.gr/fitness/article/diokse-tin-kata8lipsi-me-gioga

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top