0

Την ένταξη του περιφερειακού δρόμου στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων και Μεταφορών (ΣΠΕΜ) του Υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωσε σήμερα στον STATUS 94.2, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η ένταξη αυτή πρακτικά σημαίνει την έναρξη αναζήτησης της χρηματοδότησης του έργου. Κατά τον Δήμαρχο η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου είναι ένα έργο εθνικής σημασίας  καθώς αναδεικνύει το λιμάνι, την Εγνατία οδό, τη σιδηροδρομική γραμμή και τη ΒΙΠΕ και είναι απαραίτητο για να αναβαθμιστεί, να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί η Αλεξανδρούπολη.

Τέλος ο κ. Λαμπάκης υποστήριξε πως για να μειωθεί το κόστος κατασκευής του έργου και να διευκολύνει τις διαδικασίες χρηματοδότησής του, δε θα υλοποιηθεί το δυτικό κομμάτι του περιφερειακού, δήλωση η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση του πολιτικού μηχανικού, Γιάννη Λασκαράκη, σύμφωνα με τον οποίο η αφαίρεση του δυτικού τμήματος, είναι μια σημαντική έκπτωση από τις αρχικές απαιτήσεις μας και τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Ακούστε την συνέντευξη:

http://ithraki.com/article/221

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top