0

Την οργή του για την αύξηση των αντιμισθιών προέδρων νομικών προσώπων εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κ. Σιμιτσής – Δ. Τσανάκα: «όσοι δουλεύουν για τον δήμο, πρέπει να ανταμείβονται»

Την οργή του για την αύξηση των αντιμισθιών των προέδρων νομικών προσώπων του δήμου Καβάλας εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Χ» ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστής Σιμιτσής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλες οι αυξήσεις από πλευράς της δημάρχου αποτελούν «εξόφληση γραμματίων της διοίκησης προς τους ανθρώπους της». Πιο αναλυτικά, ο Κ. Σιμιτσής τόνισε:

«Εξοργίστηκα στη συνεδρίαση της Δευτέρας από την τοποθέτηση του Π. Πετρόπουλου, όταν έκανε λόγο ότι το δημοτικό συμβούλιο πλήρωνε για ταξιδάκια, δείχνοντας εμένα με την αναφορά του. Ποτέ επί θητείας μου δεν έγιναν σπατάλες από άσκοπα ταξίδια του δημάρχου ή των συμβούλων. Άλλωστε και ο ίδιος συμμετείχε σε ένα ταξίδι, στο παρελθόν, καλεσμένος της Επιτροπής Περιφερειών. Ότι ψηφίζονταν, αφορούσε σε ταξίδια εργασίας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τις αντιμισθίες, είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι μια εξόφληση γραμματίων της σημερινής διοίκησης προς τους ανθρώπους της και εγκαινιάζει καινούργια ήθη στην τοπική πολιτική σκηνή».

«Ας μην κρατάμε μεγάλα καλάθια για το Ασημακοπούλου»

Αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης του 50% του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στον δήμο Καβάλας, ο πρώην δήμαρχος σημείωσε: «Για να είναι ασφαλής η άποψή μου, θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς υπέγραψε, φεύγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος. Είναι μια επιστολή, μια αντιπρόταση; Οτιδήποτε πούμε, θα είναι παρακινδυνευμένο να το σχολιάσουμε. Αν είναι, όπως τα μετέφερε ο Γιώργος Καλαντζής, τότε διαφωνούμε. Έχουμε κάνει μια πολεοδομική μελέτη και δεν περιμέναμε να μας πουν δικτατορικά “πάρτε το 50%”. Ας μην κρατάμε μεγάλα καλάθια».

Δ. Τσανάκα: «Καθήκον μου να ανταμείβω όσους δουλεύουν για τον δήμο»

Η δήμαρχος Καβάλας, μία μέρα μετά τη θυελλώδη, όπως εξελίχθηκε στο τέλος, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε σχετικά με τις αυξήσεις στις αντιμισθίες των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου Καβάλας: «Θεωρώ καθήκον μου να στηρίξω τους ανθρώπους που δουλεύουν στον δήμο Καβάλας. Για την κ. Καραβία, που έγινε πολύς λόγος, θα αξιολογήσουμε μετά από έναν χρόνο τη δουλειά της κι αν δε μας κάνει, τότε θα αποχωρήσει. Επίσης, πρέπει να στηρίξω άτομα, όπως η κ. Φραντζεσκάκη, που σπαταλάνε ώρες εργασίας. Μακάρι να μπορούσα να αντάμειβα περισσότερο όλα τα στελέχη».

Σε ότι αφορά το θέμα της παραμονής ή όχι του Θ. Γκόνη στο ΔΗΠΕΘΕ, για το πρόσωπο του οποίου επίσης υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε: «Δεν είπα τίποτε αρνητικό για τον Γκόνη. Η αντιπολίτευση πήρε έναν αστεϊσμό σε αναφορά που έκανα στην ατάκα του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ότι έδιωξε τον καλλιτεχνικό διευθυντή και ησύχασε το κεφάλι του. Λάθος το ερμήνευσαν. Και για να επανέλθω στις αυξήσεις των αντιμισθιών, θα πω ότι επί διοικήσεως Σιμιτσή, ο μισθός του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΩΚ, κ. Παπαδόπουλου, ανέβηκε κατά 25% κι ας μην το παραδέχεται ο κ. Σιμιτσής».

http://www.xronometro.com/tsanaka-tsimenoi/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top