0

Η αποψίλωση των υπηρεσιών και ιδιαίτερα της τεχνικής υπηρεσίας, από μηχανικούς, άρχισε να γίνεται αισθητή στη λειτουργία του Δήμου Νέστου. Οι μηχανικοί που μετακινήθηκαν σε άλλους Δήμους, κάνοντας χρήση του μέτρου της κινητικότητας, είχαν «χρεωθεί» με την επίβλεψη κάποιων έργων, τα οποία δεν θα συνεχιστούν, όπως είπε ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, εάν δεν αντικατασταθούν οι μηχανικοί που έφυγαν.

Ο δήμαρχος Νέστου επισκέφτηκε προσφάτως το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όταν τους εξέθεσε το πρόβλημα έμειναν έκπληκτοι. «Τους είπα ότι θέλω λύση και μου απάντησαν πως θα κάνουν ότι μπορούν», ανέφερε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2014.

Η λύση που προτάθηκε, είναι να υπογράψει η δημοτική αρχή Νέστου προγραμματικές συμβάσεις με μηχανικούς, προκειμένου να συνεχιστούν και να τελειώσουν τα έργα. Για τον σκοπό αυτό, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ζήτησε τη βοήθεια του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, ενώ θα συναντηθεί με συναδέλφους του δημάρχους των Δήμων, στους οποίους μετακινήθηκαν οι μηχανικοί που έφυγαν από το Δήμο Νέστου, με σκοπό να εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους για την υπογραφή των ασυμβάσεων.

Ένα άλλο, εξίσου σημαντικό, θέμα που απασχολεί τη διοίκηση του Δήμου Νέστου, είναι η οριστική παύση της λειτουργίας και η αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στο Χρυσοχώρι.

Μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), που επιτρέπει στο Δήμο Νέστου να μεταφέρει, προσωρινά, τα απορρίμματα σε άλλο Δήμο, που διαθέτει Χώρο Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.), ήρθε ως «δώρο».

Ο Δήμος Νέστου, λοιπόν, κάνοντας χρήση της Κ.Υ.Α., θα μεταφέρει τα απορρίμματά του στον γειτονικό Δήμο Ξάνθης. Ωστόσο, ο δήμαρχος Νέστου εισέπραξε μία απροθυμία από τους ομολόγους του, με τους οποίους επικοινώνησε και δήλωσε: «Εγώ δεν θα μπλέξω σε παιχνιδάκια και παρασκηνιακές ενέργειες. Είναι υποχρεωμένοι, από την Κ.Υ.Α., να δεχτούν τα απορρίμματα».

Εφόσον επιτραπεί η μεταφορά και η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Νέστου στον Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Ξάνθης, ή άλλου Δήμου, θα ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. στο Χρυσοχώρι.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή Νέστου προωθεί τα ζητήματα της ανακύκλωσης και γενικότερα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο. Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σάββα Μιχαηλίδη και Περικλή Αμπεριάδη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τόνισε πως είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση για τα θέματα αυτά.

Η ανακύκλωση, πρόσθεσε, θα αρχίσει από τα σχολεία του Δήμου, με την προμήθεια ενός ειδικού απορριμματοφόρου και την τοποθέτηση κάδων. Τέλος, ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει, πάλι, το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, έπειτα από την τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς τον εργολάβο.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=54173

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top