0

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας (TTR) στο Βουκουρέστι, από 13 έως 16 Νοεμβρίου, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο NOVOTEL, για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ρουμανίας...

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.


Το κεντρικό σύνθημα της ΠΑΜ-Θ ήταν: «Τόσο κοντά σας …το Αιγαίο Πέλαγος» (So near to you …the Aegean Blue), με στοχευμένο σημείο της συμμετοχής την απεικόνιση επί χάρτου της θέσης της μικρής απόστασης της Περιφέρειας από τη Ρουμανία και το Βουκουρέστι.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Παυλίδης κατά τη συνέντευξη τύπου, στην οποία παρευρέθηκαν περί τους 50 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ρουμανίας, στάθηκε στη συνειδητή επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης και στον στόχο της έλευσης Ρουμάνων στη περιοχή και τόνισε: «Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 300 χιλ. ακτογραμμών και υπέροχων παραλίων είναι η κοντινότερη αλλά και η φυσική έξοδος των Ρουμάνων στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο, καθώς επίσης και στα δύο πανέμορφα νησιά μας, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη» και έκανε αναφορές στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τα θρησκευτικά μνημεία.


Σχετικά με την εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Ήταν πρωτοφανές το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την περιοχή μας γεγονός που από μόνο του καθιστά την παρουσία μας επιτυχή. Προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την περιοχή, γνωστό τον τόπο μας στους Ρουμάνους επισκέπτες οι οποίοι εμφανώς εκδηλώνουν τα φιλικά τους αισθήματα, συνεχίζουμε με καθαρούς στόχους, όπου πηγαίνουμε έχουμε και το ανάλογο μήνυμα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και θα πετύχουμε σύντομα ν’ αναβαθμίσουμε την περιοχή μας τουριστικά και ουσιαστικά».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβλήθηκε σε εικόνες μια σύντομη παρουσίαση της περιφέρειας ξεκινώντας από τις εντυπωσιακές παραλίες, τους εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας, την τοπική γαστρονομία, τη φιλοξενία και τη διασκέδαση.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι μέχρι σήμερα η πρόσβαση των Ρουμάνων στην περιφέρεια ήταν πολύ δύσκολη διότι έως πρόσφατα ήταν κλειστό χωρίς οδικές συνδέσεις το σύνορο Ελλάδας - Βουλγαρίας, ενώ σήμερα με τις διανοίξεις των νέων διασυνοριακών σταθμών και ιδία του Νυμφαίας - Μακάζα, η διαδρομή από το Βουκουρέστι μέχρι την Εγνατία Οδό είναι μόλις έξι ώρες.


Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι έθεσαν ευθέως το ερώτημα: «γιατί από κάποιους διασυνοριακούς σταθμούς δεν διέρχονται λεωφορεία», στο οποίο ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι είναι ένα θέμα που επιβάλλεται έως το επόμενο καλοκαίρι να λυθεί από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ορφανός, παρουσίασε τις τουριστικές επιλογές της Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου να στηρίξει τον τουρισμό στην περιοχή και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης σε κάθε προσπάθεια της περιφέρειας προς αυτό το σκοπό.

«Η Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, όπως επίσης και στοιχεία πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού χαρακτήρα, τα οποία είναι απαραίτητα για να διευρύνουμε την επισκεψιμότητα 365 ημέρες τον χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Ρουμάνοι επιλέγουν για τις διακοπές τους, περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης κατά τη συνέντευξη τύπου επεσήμανε τους κοινωνικούς και άλλους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, τόνισε ότι η ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών είναι υψηλής ποιότητας και τους κάλεσε να γνωρίσουν τα νησιά και τις παραλίες της περιοχής αλλά και να εξερευνήσουν την ενδοχώρα με τα φυσικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top