0

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη θα υπάρξουν ανακοινώσεις, σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που συνυπέγραψαν το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εφαρμογή του μέτρου των αναλογικών διοδίων σε έξι σταθμούς της Εγνατίας Οδού. Χθες, στην Αθήνα συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή, από την οποία και θα εγκριθούν οι σχετικές αλλαγές, χωρίς να υπάρξει συμφωνία στις προτάσεις που κατατέθηκαν και πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Τετάρτη (5/12).

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταθμός Διοδίων της Μουσθένης περιλαμβάνεται μεταξύ των έξι σταθμών, που θα εφαρμοστεί το μέτρο των αναλογικών διοδίων, όπως είχε ανακοινώσει στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αυτό σημαίνει ότι τα τέλη που καταβάλλονται από τους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων στης Εγνατίας θα είναι ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων με το οποίο οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν πυκνές στάσεις για πληρωμές διοδίων, ανά 50-60 χιλιόμετρα και κυρίως δεν θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές.

Με το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα η χρέωση θα γίνεται όταν το όχημα εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, που σημαίνει ότι σε κάθε έξοδο της Εγνατίας θα υπάρχουν τέτοια συστήματα. Εκτός του Σταθμού Διοδίων Μουσθένης, που θα βρει άμεσα εφαρμογή το μέτρο των αναλογικών διοδίων, οι άλλοι πέντε σταθμοί είναι αυτοί σε Ιάσμο (Ροδόπη), Ανάληψη (Θεσσαλονίκη), Πολύμυλος (Κοζάνη), Μαλακασίου (Ιωαννίνων) και Τυριάς (Θεσπρωτία).

http://www.xronometro.com/diodia/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top