0

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η δαπάνη των αναλώσιμων, όπως π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου, ενέσεις και άλλα, υπολογίζεται βάσει των στοιχείων του ΕΟΠΥΥ, σε περίπου 250.000 ευρώ τον μήνα

Την κάλυψη των αναλώσιμων υλικών στους διαβητικούς ασθενείς, που δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης για την ασθένεια με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη απο το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δαπάνη των αναλώσιμων, όπως π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου, ενέσεις και άλλα, υπολογίζεται βάσει των στοιχείων του ΕΟΠΥΥ, σε περίπου 250.000 ευρώ τον μήνα. Ο Οργανισμός ενέκρινε την κάλυψη των υλικών για τους διαβητικούς ασθενείς απαντώντας σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας πλέον αναζητεί τη νομική φόρμουλα για την κάλυψη αυτής της σημαντικής δαπάνης των ανασφάλιστων ασθενών, εάν δηλαδή θα γίνει με υπουργική απόφαση ή με τροπολογία.

http://www.protothema.gr/ugeia/article/426170/upourgeio-ugeias-dorean-analosima-stous-anasfalistous-diavitikous/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top