0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνει και φέτος, την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό που έγινε πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα, στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και μετά από επιθυμία του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Εκτός από την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και σε πολλές άλλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μεγάλο ζήτημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, που σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας.

Σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες πάσχει σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη...

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα, μέλη της πρωτοβουλίας πεζών - ποδηλατών Δράμας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και ενόψει της εκδήλωσης «Διαβητικό» Χωριό, θα κάνουν μία όμορφη βόλτα στους δρόμους της πόλης. Οι ποδηλάτες θα φορούν ειδικά γιλέκα με τα διακριτικά του «Διαβητικού» Χωριού και θέλουν με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουν το μήνυμα σε όλους τους Δραμινούς πως κανείς δεν πρέπει να λείψει από την πιο «γλυκιά» εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και πριν την έναρξη του «Διαβητικού» Χωριού, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, μία πρωτότυπη εκδήλωση. Γιατροί και άτομα με διαβήτη θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ανταλλάξουν γνώσεις για το Διαβήτη, βγάζοντας έτσι χρήσιμα συμπεράσματα για τη σωστή ρύθμιση της χρόνιας νόσου. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Χατζητόλιο και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την άψογη διοργάνωσή της.

«ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ» ΧΩΡΙΟ

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, το «Διαβητικό» Χωριό θα έχει ανοιχτές τις πύλες του, από τις 10.00 έως τις 18.00, στην πλατεία Ελευθερίας. Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσουν καλύτερα την μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και βεβαίως να εκπαιδευτούν γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη, να κάνουν, από νοσηλευτές και εξειδικευμένους ιατρούς, δωρεάν εξετάσεις:

•Σακχάρου
•Διαβητικού ποδιού
•Triplex καρωτίδων
•Βυθοσκόπηση
•Οστεοπόρωσης
•TSH
•Υπέρηχος Θυρεοειδούς

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στη πλατεία Ελευθερίας, εντός του «Χωριού», παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ, ο οποίος και θα τελέσει τον αγιασμό.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα: Υπουργείου Υγείας , Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Δήμου Δράμας, Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας, Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος.

http://www.zougla.gr/ygeia/article/to-diavitiko-xorio-anigi-tin-agalia-tou-sti-drama

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top