0

Η υποστήριξη που παρέχουν τα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των Ελληνικών Πρεσβειών στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, ήταν το κύριο θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής προσπάθειας των δυναμικών επιχειρήσεων της ελληνικής Περιφέρειας και κυρίως του Έβρου. Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Βιέννη στην Ορεστιάδα και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Βορείου Έβρου. Στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και παρουσίασαν το πλαίσιο δράσεων οικονομικής διπλωματίας και τις δυνατότητες ανάπτυξης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις κάτωθι αγορές: Αραβικές χώρες, Γερμανία, Ισραήλ, Βουλγαρία και Ρουμανία.  Οι ομιλητές ήταν οι εξής:

1) κ. Αριστοτέλης-Βασίλειος Ξενάκης, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄, Προϊστάμενος Β8 Δ/νσης: παρουσίαση πλαισίου δράσεων οικονομικής διιπλωματίας ΥΠΕΞ, παρουσίαση αγοράς Αραβικών χωρών

2) κα Φρύνη Μητά, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, στέλεχος της Β2 Δ/νσης: παρουσίαση αγοράς Ρουμανίας

3) κα Δέσποινα-Παρασκευή Δαουτάκου, Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄, στέλεχος της Β8 Δ/νσης, παρουσίαση αγοράς Ισραήλ

4) κα Αντιγόνη Μαριόλη, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄, στέλεχος του Γραφείου Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ  ΥΠΕΞ, παρουσίαση αγοράς Γερμανίας

5) κ. Γιάννης Μαρούτσος, Γραμματέας ΟΕΥ Β΄, στέλεχος του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Σόφιας, παρουσίαση αγοράς Βουλγαρίας.

Νωρίτερα οι οικονομικοί ακόλουθοι επισκέφθηκαν εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ορεστιάδας γνωρίζοντας από κοντά τις δυνατότητες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών. Συγκεκριμένα, κατά τόπους επισκέψεις έγιναν στις εξής επιχειρήσεις: ΕΒΑΚ ΑΕ, ΑΦΟΙ ΠΕΝΤΙΔΗ ΑΕ, ΚΥΚΛΩΨ ΑΕ, ΚΟΣΜΟΣ ΑΕ και ΕΠΑΠ ΑΕ - GREEN COLA.

http://www.methorios.gr/online/?p=9290

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top