0

Ποσό 5,9 εκ ευρώ οφείλει σε τρίτους η ΔΕΥΑ Νέστου, αποκάλυψε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Νέστου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. «Σε σχέση με τη ΔΕΥΑΝ είμαστε με τη πλάτη στο τοίχο» είπε. Έφερε παράδειγμα έργο που εκτέλεσε το 2009 εργολάβος δημοσίων έργων από την Καβάλα, για το οποίο δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ. «Χρωστάμε για το έργο αυτό 1,2 εκ ευρώ. Ο εργολάβος μεταβίβασε την απαίτηση στην Τράπεζα Αττικής που ζητά τα χρήματα» είπε ο κ. Τσομπανόπουλος. Μιλώντας με εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΝ επί προηγούμενης διοίκησης, ρωτώντας τον για το συγκεκριμένο χρέος, έλαβε απάντηση (όπως είπε χθες στο δημοτικό συμβούλιο) ότι η επιχείρηση δεν πλήρωσε το έργο επειδή πάντα είχε άλλες προτεραιότητες!

Ο κ. Τσομπανόπουλος μνημόνευσε χρέος 400.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αναφέρθηκε σε χρέη από παλαιότερα δάνεια. Όπως είπε στη ΔΕΥΑΝ οφείλονται 1,2 εκ ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς νερού. Φάνηκε ωστόσο να μην ελπίζει ότι από αυτό το χρέος θα υπάρξουν έσοδα στην επιχείρηση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέστου άρχισε χθες με τέτοιου είδους ενημέρωση από το Δήμαρχο. Έδωσε έμφαση στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και στη διευθέτηση μέσω ΚΥΑ του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου. Όπως είπε καταβάλει προσπάθεια να κρατήσει στον Δήμο Νέστου τους μηχανικούς που παρακολουθούν έργα του ΕΣΠΑ ώστε τα έργα αυτά να μπορέσουν να συνεχιστούν. Μίλησε για τη δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με Δήμους όπου μετατάσσονται αυτοί οι μηχανικοί προκειμένου προσωρινά να μείνουν στο Δήμο Νέστου μέχρι τα έργα του ΕΣΠΑ να ολοκληρωθούν. Περιέγραψε μια κατάσταση όπου παρακαλά το Υπουργείο, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και άλλους Δημάρχους να μην ολοκληρώσουν τώρα τη μετάταξη των μηχανικών προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νέστου.

Το δημοτικό συμβούλιο Νέστου ενημερώθηκε για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Χρυσούπολης, υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο δηλώνει την αντίθεση του σε αυτή τη κυβερνητική πρωτοβουλία.

http://www.proininews.gr/11/07/χρέη-59-εκ-ευρώ-της-δευα-νέστου-αποκάλυψ/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top