0

Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν στην απογραφή του ζωικού κεφαλαίου τους οι κτηνοτρόφοι που δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα ποσά που τους αναλογούν έως το τέλος της χρονιάς.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014 πρέπει να φροντίσουν για την απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έως τις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, η μη ολοκλήρωση των μετακινήσεων των ζώων, λόγω των μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό, δεν θα αποτελεί κριτήριο απόρριψης της αίτησης εξισωτικής αποζημίωσης 2014.

Τα ποσά που θα δοθούν έως το τέλος του έτους για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους κτηνοτρόφους ανέρχονται σε 130 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη της κτηνοτροφίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και με βάση τα αποτελέσματα θα καθορίσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη του τομέα.

http://www.zougla.gr/greece/article/eos-tis-3011-i-apografi-zoikou-kefaleou

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top