0

Με το κρουαζιερόπλοιο «Louis Cristal» ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος.

Πολύ σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε το 2014, καθώς στον Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» κατέπλευσαν 26 κρουαζιερόπλοια με 13.087 επιβάτες, έναντι 15 κρουαζιερόπλοιων με 7.099 επιβάτες το 2013.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2015.

Με την ολοκλήρωση των έργων της θωράκισης και επέκτασης του προσήνεμου μώλου, καθώς και των συμπληρωματικών έργων (δίκτυα Η/Μ, πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών, επιστρώσεις δαπέδου και τοποθέτηση προσκρουστήρων), ο προσήνεμος μώλος του Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» συνολικού μήκους 480 μέτρων, θα προσδώσει την αναγκαία λιμενική υποδομή για την πλαγιοδέτηση μεγάλων τουριστικών σκαφών (κρουαζιερόπλοιων).

Η δημιουργία σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή cruise terminal στον χώρο των παλαιών αποθηκών στο προσεχές διάστημα, η πλήρη εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας ISPS, η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την παραλαβή και διαχείριση των αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων των πλοίων, το γεγονός ότι ο Λιμένας Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» είναι ενταγμένος στην κατηγορία των «eco ports», αλλά και η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, είναι γεγονότα προσθετικής σημασίας για την περαιτέρω ένταξη της Καβάλας στους τουριστικούς προορισμούς κρουαζιέρας.

http://www.proininews.gr/11/03/αφιξεισ-κρουαζιεροπλοιων-στον-λιμεν/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top